FOCUS OP DE WEEK 19 – 25/1

© GF©BRIAN ARIS

expo

EVER MEULEN

16/1 – 2/3, Vlaams Parlement, Brussel

Een nieuw boek, Automotiv, over zijn grootste passie, een Henry van de Velde-oeuvreprijs, plus een stukje expo in het Vlaams Parlement. Ever for ever!

designvlaanderen.be

vlaamsparlement.be

fotografie

DEBBIE HARRY: QUEEN OF PUNK

17/1-17/2, Proud Chelsea, Londen

Veel meer dan ‘Denis, Denis’ of een mooi snoetje: de Londense galerie Proud Chelsea zet Brian Aris’ mooiste portretten van Debbie Harry op een rij.

proud.co.uk

expo

ACID MUSIC & DUTCH MANIERISM

18/2-23/2, Maac, Brussel

Belgisch kunstenaar Boris Thiébaut nam voor zijn nieuwste serie oude gravures en vergrootte er details van uit. Het resultaat is bevreemdend en licht angstaanjagend.

www.maac.be

fotografie

SUPERSONIC YOUTH

19/1-17/3, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Anne-Françoise Lesuisse en Marc Wendelski, curatoren van de biënnale van fotografie en visuele kunsten in Luik, stelden voor het Nederlands Fotomuseum een expo samen met werk van jonge Belgen. Vier jonkies en een collectief tonen hun beelden.

nederlandsfotomuseum.nl

expo

SPACE DRAWINGS

19/1-14/4 Kunsthal, Amersfoort

Tekenen hoeft niet altijd op papier of doek: in Space Drawings gebruiken hedendaagse kunstenaars hout, tape of ijzerdraad om tekeningen te maken die de ruimte veroveren. The final frontier!

kunsthalkade.nl

concert

GET WELL SOON

22/1, Botanique, Brussel

De naam klinkt als de boodschap op een wenskaart, maar de indiefolk van Get Well Soon, het project van de Duitse zanger en instrumentalist Konstantin Gropper, is toch net iets minder melig.

botanique.be

concert

SLANT AZYMUTH

25/1, Kaskcinema, Gent

In 2012 brachten Andy Votel en Demdike Star hun eigen verzonnen B-filmsoundtrack uit, onder de naam Slant Azymuth. In het Gentse Kask mogen ze die laten horen en zien.

democrazy.be

film

MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE

25/1, Cinema Zuid, Antwerpen

Tamara Drewe, Dirty Pretty Things, High Fidelity… de Britse regisseur Stephen Frears heeft er al een hele carrière op zitten. Maar alles begon in 1985 met de Hanif Kureishiverfilming My Beautiful Laundrette.

cinemazuid.be

film

SYLVIA KRISTEL

25/1, Cinematek, Brussel

Dat de vorig jaar overleden Sylvia Kristel meer was dan ‘die blote dame in een rieten stoel’ bewijst Cinematek met een speciale double bill, met de eerste Emmanuelle en de cultfilm The Margin.

cinematek.be

offscreen.be

concert

PAUL BANKS

25/1, AB, Brussel

De frontman van Interpol kan het ook alleen: dat bewees hij al op de plaat Banks, die vorig jaar uitkwam, en dat komt hij nu tonen in de Brusselse AB.

abconcerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content