1. FESTIVAL DOMINO 09

8-14/4, AB; Brussel

Dankzij alternatief klassiek van Jóhann Jóhannsson, gebliep en gekraak van Squarepusher en de elektronische slacker funk van The Whitest Boy Alive gaat Domino weer op verkenningstocht naar het meest vernieuwende dat muziekland te bieden heeft. Wij volgen! Foto: Health abconcerts.be

2. CONCERT ALELA DIANE

7/4, AB, Brussel

While some folks pray/Their path to Jesus/We’re gonna sing/The Pirate’s Gospel.’ Enkele maanden nadat Alela Diane met The Pirate’s Gospel ons hart veroverde, is ze alweer terug met nieuw werk. Intimistische weird folk van een 24-jarige doe-het-zelfster. abconcerts.be

3. EXPO JACQUES TATI. DEUX TEMPS, TROIS MOUVEMENTS

8/4 tot 2/8, Cinématheque française, Parijs

102 zou Jacques Tati dit jaar geworden zijn – hét moment voor de Cinématheque Française om de man achter Mon oncle en Play Time nog eens in de bloemetjes te zetten. Alles wat u ooit over Tati wilde weten in 650 vierkante meter expo.

Foto: Tati zelf in ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’.

taticinematheque.fr

4. EXPO GIORGIO DE CHIRICO

Tot 24/5, Museum van de Moderne Kunst, Parijs

Hij lag aan de basis van het metafysische schilderen, beïnvloedde Magritte en was een surrealist lang voor dat hip was. De droomfabriek van Giorgio de Chirico.

Foto: ‘Les Masques’, 1973.

mam.paris.fr

5. EXPO ARCIMBOLDO – DALI – RAETZ

8/4 tot 7/6, Galeries Nationales, Grand Palais, Parijs

Optische illusies, dubbelzinnigheid en verborgen beelden: niets is wat het lijkt in Une image peut en cacher une autre, dat met werken van Arcimboldo, Dali en Raetz een loopje neemt met de kijker. Foto: Margritte, le viol, 1934. rmn.fr

6. FOTOGRAFIE CONTROVERSES

Tot 24/5, BNF Site Richelieu, Parijs

Van Toscani’s kussende non (foto) tot Man Rays Black and White: fotografie is altijd wel goed geweest voor een relletje van tijd tot tijd. De Bibliothèque nationale de France zet de grootste controverses op een rij.

bnf.fr

7. TV-REEKS VAN VLEES EN BLOED MARATHON

4/4, Cinema Roma, Antwerpen

Nog even en ‘bospoeper’ volgt ‘swaffelen’ op als Woord van het Jaar. De Roma zwengelt de aandacht rond Van Vlees en Bloed opnieuw aan met een acht uur durende marathonvertoning van alle afleveringen. Deze editie is helaas uitverkocht, maar boek alvast uw ticket voor de marathon op 31 mei.

deroma.be

8. FOTOGRAFIE RALPH GIBSON. NUDE AND RECENT WORK

3/4 tot 16/5, Galeries Photo4 & LWS, Parijs

‘Het vrouwelijke lichaam is absoluut, volmaakt en oneindig’, ontdekte fotograaf Ralph Gibson, waarop hij de borsten- én billenman in zich de vrije loop liet. Functioneel naakt in zwart-wit.

photo4.fr galerie-lws.com

9. FILM NOUVELLE VAGUE: DE PRELUDE

6-21/4, MuHKA Media, Antwerpen

Precies een halve eeuw geleden werd met A bout de souffle de nouvelle vague definitief ingezet, maar ook in de jaren daarvoor waren er al kleine golfjes waar te nemen, drukt MuHKA ons op het hart. De prelude van Claude Chabrol (foto: Les cousins), Agnès Varda en Louis Malle. muhka.be/film

10. EXPO PETER JEROENSE

Tot 17/5, Mama, Rotterdam

Peter Jeroense, mode-illustrator én Nederlands best geklede man, heeft een nieuw stel tekeningen klaar, en daar hoort een tentoonstelling bij. Verwacht stijlvol zwart-wit, old school minimalisme en kameleonachtige sierlijkheid.

showroommama.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content