1. CONCERT KRAAKPAND 4.5

5/12, Handelsbeurs, Gent

Kom maar in de kring! Dirk Blanchart nodigt collega-krakers Sukilove, Horse Feathers, Manngold en Federico Aubele (foto) uit voor editie 4.5 van Kraakpand, een cirkelvormig groepsconcert in de Handelsbeurs. handelsbeurs.be

2. MUZIEK/LITERATUUR BOEST LITERAIRE SHOW

11/12, Handelsbeurs, Gent

Christophe Vekeman, Mauro Pawlowski (foto), Andy Fierens en zes anderen blazen weer rock-‘n-roll in de poëzie – hoog tijd, dachten wij zo. Een literaire show van Belgium’s finest.

handelsbeurs.be

3. BEURS LINEART 2009

4-8/12, Flanders Expo, Gent

Flanders Expo maakt zich op voor een nieuwe Lineart, de kunstbeurs van Vlaanderen. Etnografische, moderne en hedendaagse kunst voor verzamelaars en liefhebbers. lineart.be

4. FILM BRIAN DE PALMA

5/12 tot 30/12, Cinematek, Brussel

Brian De Palma is véél meer dan de erfgenaam van Alfred Hitchcock. Ten bewijze toont Cinematek twaalf van zijn films – van Sisters over Dressed To Kill (foto) tot The Black Dahlia. cinematek.be

5. FILM CARTE BLANCHE AAN HET SHADOWS FESTIVAL

5/12, Bozar, Brussel

Het Parijse Shadows Festival, een tweejaarlijks rendez-vous voor de onafhankelijke Chinese film, kreeg carte blanche om in de Bozar zijn ding te doen. Een onafhankelijke blik op het China van vandaag met in Europa nooit vertoonde animatie-, fictie- en docufilms.

bozar.be

6. FILM HONG KONG FILM PANORAMA

8/12 tot 12/12, Cinematek, Brussel

Een verse lading cinema uit het Hollywood van het Oosten: Hong Kong. Cinematek verscheept de beste lokale cinema van het voorbije jaar naar Brussel.

cinematek.be

7. FOTOGRAFIE PHOTOGRAPHY IN REVERSE

Tot 21/2/10, Fotomuseum, Amsterdam

Internet, projectie, film, ruimtelijk werk: fotografie is niet meer wat het geweest is. Foam laat vijf speelse jonge fotografen aan het woord over hun favoriete medium als verweven discipline.

foam.nl

8. PODIUM TITUS ANDRONICUS

9-19/12, Bourlaschouwburg, Antwerpen

Moord, verkrachting, verminking, racisme en een vleugje kannibalisme: Olympique Dramatique haalt het beest in Shakespeare naar boven. Een meedogenloze punkvoorstelling van Raven Ruëll met onder meer Koen De Graeve en Wouter Hendrickx.

toneelhuis.be

9. STRIP STRIP TURNHOUT

11-13/12, De Warande, Turnhout

Willy Linthout krijgt een Bronzen Adhemar, striplegende Milo Manara (foto) en Urbanus komen op bezoek en De Fixkes spelen een uniek stripconcert: Turnhout is weer drie dagen lang de striphoofdstad van ons land.

warande.be

10. FILM 5 ROBOTAVONTUREN

Tot 31/12, Flagey, Brussel

‘Welcome to Altair IV, gentlemen!’ Flagey brengt hulde aan Forbidden Planets Robby the Robot (foto), onze favoriete blikken doos aller tijden, en vier van zijn collegae. Vijf robotavonturen met onder meer Wall-E en Robots. flagey.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content