FOCUS OP DE WEEK 12 – 18/1

PEEPING TOM van MICHAEL POWELL
Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

film

PEEPING TOM

15/1, Cinema Zuid, Antwerpen

In de reeks Toneelhuis @TheMovies brengt artistiek leider Guy Cassiers Peeping Tom van Michael Powell mee naar Cinema Zuid. Het voyeurisme van de camera in een thriller die zijn tijd – 1959, om precies te zijn – ver vooruit was.

cinemazuid.be

festival

WINTER JAZZ

15-26/1, Marni + Flagey, Brussel

Concerten van Mââk + Aka Moongitarist Marc Ducret, Jef Neve solo en Matthew Herbert Big Band, livetekeningen van Pieter Fannes en een filmprogramma met ‘Round Midnight en Sweet and Lowdown: Flagey is weer twee weken lang in de ban van de blue note. Smokin’!

winterjazz.be

podium

STILL STANDING YOU

15/1, Kaaistudio’s, Brussel

Grote dansbelofte Pieter Ampe maakt met zijn maatje Guilherme Garrido een voorstelling over vriendschap. Cowboy en indiaan, partners in crime.

kaaitheater.be

podium

LE SOIR DES MONSTRES

16-17/1, Vooruit, Gent

Circus zoals u het nog niet kent. Etienne Saglo, een van de meest beloftevolle circusartiesten, neemt u mee naar een donkere wereld die nog het meest op die van Tim Burton lijkt, de soundtrack komt van het Belgisch-Duitse piano- en elektronicaduo Swod.

vooruit.be

concert

25 YEARS OF PRAGA KHAN

17/1, AB, Brussel

Maurice Engelen en de zijnen bestaan een kwarteeuw en vieren dat op gepaste wijze met een greatest hits-show. ‘I smell your sweat on my skin… ‘

abconcerts.be

expo

EMMANUEL VAN DER AUWERA – CAVE / BOUW / RUIN

17/1-3/2, Wiels, Brussel

‘De bekende oude wereld lijkt een vreemd continent. Tijd om het te herontdekken.’ Artist in residence Van der Auwera toont waar hij zijn tijd in Wiels zoal aan heeft gespendeerd in twee geologische installaties en een video.

wiels.org

fotografie

LISETTE MODEL

17/1-2/3, galerie Keitelman, Brussel

Resonance focust op de link met muziek in het werk van de Oostenrijks-Amerikaanse fotografe Lisette Model. Valse noten, wanklanken en dissonantie in veertig foto’s.

keitelmangallery.com

event

I WAS TOLD THERE’D BE CHAMPAGNE

18/1, Netwerk, Aalst

Een geblinddoekt concert van Francisco Lopez, een elektromagnetische zoektocht met Christina Kubisch of de filmische boeken van Kasper Andreasen: Netwerk nodigt een reeks kunstenaars uit voor een eigenzinnig audiovisueel programma.

netwerk-art.be

festival

PRIVATE INVESTIGATIONS

18/1-22/2, Beursschouwburg, Brussel

‘This is my investigation, it’s not a public inquiry.’ In een gloednieuwe programmafocus laat de Beursschouwburg een rist kunstenaars hun hoogstpersoonlijke zoektochten ondernemen. Met onder meer Pieterjan Ginckels en Els Viaene.

beursschouwburg.be

docu

AMSTERDAM STORIES USA

18-20/1, PSK, Brussel

Filmmakers Rogier van Eck en Rob Rombout trokken naar de VS in de voetsporen van de eerste Nederlandse kolonisten. Een ongewone roadtrip van zes uur beeld, netjes opgedeeld in vier afleveringen.

bozar.be

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content