FOCUS OP DE WEEK 10 – 16/11

concert ANIMAL COLLECTIVE + PRINCE RAMA

10/11, Trix, Antwerpen

Met het recent verschenen Centipede Hz onder de arm komen de heren van Animal Collective nieuw materiaal brengen in de Trix. Hoog tijd om uw voorraad hallucinogenen aan te vullen.

trixonline.be

award RED BULL ELEKTROPEDIA AWARDS

10/11, Flanders Expo, Gent

Voor de tweede keer fêteren de Red Bull Elektropedia Awards het Belgische nachtleven. Grote kanshebbers: Netsky en Lefto, die elk met zes nominaties gingen lopen.

redbullelektropedia.be

event PLAY & PRODUCE

10/11, Vooruit, Gent

Voor wie zijn turntable skills wil verfijnen, wil weten hoe je aan een remix begint of gewoon feedback wil van grote namen als Moonlight Matters en Stijn heeft Play & Produce opnieuw een dagvullend programma klaarstaan. Verplichte kost voor elke dj, producer en muzikant.

playandproduce.be

film AGE IS… – STEPHEN DWOSKIN

12/11, OFFoff, Gent

Wisselde dit jaar het tijdelijke voor het eeuwige: Stephen Dwoskin, icoon van de experimentele cinema. OFFoff toont ’s mans testament Age Is… , een hypnotiserende observatie van het ouder wordende lichaam.

offoff.be

film CHRIS MARKER – SANS SOLEIL + LA JETÉE

14/11, Cinema Zuid, Antwerpen

Afgelopen zomer overleed de Franse filmmaker en kunstenaar Chris Marker. Cinema Zuid brengt hulde aan hem met een vertoning van Sans Soleil en de invloedrijke cultfilm La Jetée.

cinemazuid.be

expo YUE MINJUN – L’OMBRE DU FOU RIRE

14/11-17/3, Fondation Cartier, Parijs

Kleurrijke iconografie, lachende gezichten en groteske ironie: Fondation Cartier haalt voor het eerst het werk van kunstenaar Yue Minjun naar Europa. Er zijn meer Chinezen dan Ai Weiwei.

fondation.cartier.com

concert GRAVENHURST + BRNS

14/11, Stuk, Leuven

Oftewel het vehikel van singer-songwriter en multi-instrumentalist Nick Talbot, getekend bij Warp. De Brusselse BRNS – spreek uit: Brains – zijn even multi-instrumenteel.

stuk.be

concert MARC RIBOT’S CERAMIC DOG

15/11, De Kreun, Kortrijk

Hij werkte met Costello, Waits, Zorn en vele anderen, met Ceramic Dog bewijst hij dat hij het ook zonder grote naam kan. Met Marc Ribot haalt De Kreun een van de meest gewaardeerde gitaristen van zijn generatie naar Kortrijk.

dekreun.be

festival

DON’T HYPE / 50 JAAR JEUGDHUIZEN

16/11, jeugdhuizen + 17/11, Vooruit, Gent

Van Sjaloom tot Rondpunt: ’s lands jeugdhuizen vieren op vrijdag in elke stad, dorp of gehucht een halve eeuw jeugdhuizen met activiteiten, de dag erop gaat het naar Gent voor het Don’t Hypefestival.

donthype.be

fotografie BOB WILLOUGHBY: THE SILVER AGE OF HOLLYWOOD

Tot 13/1, Proud Chelsea, Londen

Hij was de eerste fotograaf van buitenaf die door de Hollywoodstudio’s gevraagd werd om – er bestaan slechtere jobs – de filmsets te documenteren. Op het werk met Audrey Hepburn, Judy Garland en James Dean.

proud.co.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content