FOCUS OP DE WEEK 1 – 7 /12

SOLIPSIST van ANDREW THOMAS HUANG

concert DEZ MONA

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

1/12, De Singer, Rijkevorsel; 5/12, 4AD, Diksmuide

Dez Mona speelt, in het vooruitzicht van hun AB- concert, twee try-outs met hun nieuwste, A.G.A., onder de arm. Daarop laten Gregory Frateur en de zijnen zich van hun meest poppy kant horen. ‘Straight into suspicion, baby!’

dezmona.com

festival LUMIÈRE CRIME FESTIVAL

1-2/12, Kinepolis, Gent + Pathé Buitenhof, Den Haag

Trek uw wolligste kersttrui aan, want het Lumière Crime Festival haalt voor zijn tweede editie de avant-première van The Killing 3 naar ons land. Eveneens op het programma: Dicte, Snabba cash 2 en The Hypnotist, oftewel het beste van de Scandinavische krimi.

lumierecrimeseries.com

festival INTERNATIONAAL KORTFILMFESTIVAL LEUVEN

1-8/12, Stuk, Leuven

Leuven Kort brengt een indrukwekkende staalkaart van aanstormend filmtalent met nieuw werk van onder meer Sahim Omar Kalifa, Cecilia Verheyden, Andrew Thomas Huang en Gilles Coulier. Ook niet te versmaden: een special met de 14 kortfilms waarin Matthias Schoenaerts meespeelt.

stuk.be, kortfilmfestival.be

concert IGGY AZALEA

5/12, Vaartkapoen, Brussel

Het schaamrood na single Pu$$y is nog niet van onze wangen verdwenen en Iggy Azalea komt naar ons land. Voor fans van Major Lazor, Azealia Banks en Gwen Stefani.

vkconcerts.be

film JONAS MEKAS

6/12-11/2, cinema Galeries, Brussel

Met zijn tachtigste verjaardag in het verschiet toont Galeries een retrospectieve van Jonas Mekas, alias de godfather van de Amerikaanse avant-gardecinema. An offer you can’t refuse.

galeries.be

fotografie THE KARL FERRIS PSYCHEDELIC EXPERIENCE

6/12-3//2, Proud Camden, Londen

‘Jij doet met fotografie wat ik doe met muziek: de limieten verkennen en geesten verbazen’, aldus Jimi Hendrix over Karl Ferris. Proud toont het werk van een pionier van de psychedelische fotografie.

proudonline.co.uk

festival DECEMBER DANCE

6-16/12, Concertgebouw, Brugge

December Dance focust op het danslandschap in Noord-Europa. Laat u verwonderen door de grandeur van het Göteborg Ballet, de Finse eigenzinnigheid van Jyrki Karttunen en veel meer.

concertgebouw.be

film PETER KUBELKA / MONUMENT FILM

6/12-6/1, Bozar, Brussel

Met Peter Kubelka haalt Bozar een van de belangrijke figuren van de avant-gardefilm in huis. De essentie van cinema in drie vertoningen, een tentoonstelling en de première van Monument Film, zijn nieuwste op 6/12. In aanwezigheid van Kubelka zelve.

bozar.be

literatuur EEN LANDLOPER OP BATTERIJEN

6/12, antiquariaat Demian, Antwerpen

Schrijver Maarten Inghels volgde het stratenplan van Antwerpen op zijn iPhone, kwam uit waar hij niet moest zijn en puurde er een boekje uit over serendipiteit. Het resultaat – deel elf in de Belgica-reeks van uitgeverij Voetnoot – komt hij in Demian aan u presenteren.

maarteninghels.be

concert SUKILOVE

7/12, Trix, Antwerpen

Ergens tussen oude soul, jonge Talking Heads, wankele hiphop, Warp-elektronica en onhandige no wave ligt de sound van Drunkaleidoscope, de vijfde plaat van Pascal Dewezes Sukilove. Hoe dat klínkt , merkt u in Trix.

trixonline.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content