NAAM: Allison Scott (22), Californië, USA

FESTIVAL: Rock Werchter

TIJDSTIP: Zondag, 19.43

Hoe komt een Amerikaanse in Werchter terecht?

Allison: Via mijn man. Hij moet hier werken en heeft me tickets bezorgd.

En wat doet je man hier precies?

Allison: Hij is vj voor Jim. Hij moet hier muzikanten interviewen en zo.

Hebben we het dan over de genaamde Sean Van Nailpin?

Allison: That’s him. We hebben elkaar twee jaar geleden leren kennen in de States, we zijn vorig jaar getrouwd en we wonen nu samen in België. Aangezien festivals een groot deel van zijn werk zijn, ga ik er maar mee naartoe. Anders zou ik hem de hele zomer nauwelijks zien. (Lacht) Dus na Werchter staan ook nog Tomorrowland, Pukkelpop en de Gentse Feesten op het programma.

En hoe bevalt Werchter alvast?

Allison: Redelijk, al zijn vier dagen echt van het goede te veel voor mij. Drie dagen hadden ruimschoots volstaan. Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Pukkelpop geweest, en dat festival lag me beter: het duurt één dag minder lang, het heeft een groter aanbod en je hebt er veel meer ruimte dan op Werchter.

Welke groepen hebben een diepe indruk nagelaten?

Allison: Kaiser Chiefs, My Chemical Romance en vooral Kings Of Leon. Toen ze Sex On Fire speelden, leek het even of heel België was aan het meeschreeuwen: that was awesome!

Acts gezien waarvan je heel hard bent weggelopen?

Allison: Die ene vrouw gisteren op het hoofdpodium, what’s her name? Angie Harvey of zoiets?

PJ Harvey?

Allison: Die, ja. Misschien was het geen slecht optreden, maar haar set paste niet op een festival. Ik heb mijn festivalacts graag wat meer upbeat.

En welke groepen die je lief moest interviewen, had je graag zélf ontmoet?

Allison: De sympathiekste groep van de hele affiche lijkt me alleszins Elbow. Ik ben sowieso een fan, maar ik was ook compleet onder de indruk van hun concert, zeker One Day Like This op het einde. Maar ook naast het podium lijken het me ongelooflijk lieve mensen. Met hen zou ik wel eens een praatje willen slaan.

Vergelijk onze festivals eens met die in de VS.

Allison: Ik ging vroeger vooral naar Coachella. Dat gaat elk jaar door in Indio, in het zuiden van Californië en op amper tien minuten van Palm Springs, waar ik woonde. Maar veel verschillen met Pukkelpop of Rock Werchter zijn er eigenlijk niet. Het blijven basically muziekevenementen op een groot veld met veel mensen erop. (Lacht)

Weet jij als Amerikaanse al wat een tentsletje is?

Allison: Neen, maar ik neem aan dat het een dirty word is? Daar heb ik er al veel van geleerd, hoor, maar ik vergeet ze altijd weer. Op dit moment ben ik trouwens Nederlands aan het studeren in Gent, want ik zou graag ingenieursstudies doen. Als ik slaag voor mijn toelatingsexamen, that is. Als ik niet slaag, heb ik alvast het juiste woord geleerd: god-fur-domme!!

(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content