NAAM: Hannelore Van Hecke (34) uit Ruddervoorde

FESTIVAL: Graspop Metal Meeting, Dessel

TIJDSTIP: zondag 26 juni, 13.12 uur

Mag ik zeggen dat je er voor een metalhead opvallend gewoontjes bijloopt zonder meteen een boksbeugel in het gezicht te krijgen?

Hannelore: (Lacht) Wees gerust. Ik kies mijn festivalkleren vooral op basis van comfort. En, niet onbelangrijk: het moet iets zijn dat vuil mag worden. Ik ben ooit naar een optreden van Iron Maiden geweest in een roze fleece. Ik heb me zelden ongemakkelijker gevoeld. (Lacht) Sindsdien draag ik zwart, zoals deze T-shirt van Rammstein dus. Maar je hebt gelijk: van die metaloutfits met allerlei accessoires zijn niet zo aan mij besteed.

Ook nergens een verborgen tattoo van een of ander satanisch hologram?

Hannelore: (Lacht) Niets satanisch, neen, maar ik heb er wel één. Onderaan mijn rug staat een schorpioen. Maar je hoeft toch geen metalhead te zijn om graag tattoos te zien?

Akkoord, maar noem eens een vooroordeel over metalheads dat wél klopt?

Hannelore: (Zonder nadenken) Dat ze veel drinken. Dat kan ik na alweer drie dagen Graspop nog maar eens bevestigen: hier wordt gezopen als de beesten. En ik vrees dat ik mij ook niet onbetuigd heb gelaten, ik drink al eens graag een pintje. En ik ben gisteren en vandaag met een serieuze kater wakker geworden. Bier is het levenselixir van de metalliefhebber.

Dát, en die liter vampierenbloed bij het ontbijt natuurlijk. Wat heb je de voorbije dagen zoal gegeten?

Hannelore: Vettige brol, tiens. Dat hóórt er gewoon bij. Mijn favoriete festivalkost is frieten met stoofvleessaus en mayonaise. En op twee: braadworst met ketchup, mosterd en héél veel ajuin.

Ook leuk voor je tentgenoten…

Hannelore: Die heb ik niet. Ik slaap op hotel! Tja, ik heb een leeftijd bereikt waarop campings mij een beetje te chaotisch en onhygiënisch geworden zijn.

En hoe ga je als vrouw om met de ruwe zeden die gelden op Graspop?

Hannelore: Met die ruwe zeden valt het nogal mee, hoor. Zolang je niet in de circle pit belandt natuurlijk. En voor de rest: ik heb hier op drie dagen tijd hooguit één of twee vechtpartijen gezien.

En goede groepen?

Hannelore: ’t Zal wel zijn. Judas Priest was de max. The Dwarves en Kylesa ook. En Volbeat heeft me aangenaam verrast.

Was je erg teleurgesteld door de afzegging van Ozzy Osbourne?

Hannelore: Neen, ik heb hem al eens gezien en ik was verre van onder de indruk. ’t Is een oud peetje geworden, hé. Ik was net blij dat Judas Priest wat langer mocht spelen.

Nog festivalplannen deze zomer?

Hannelore: Pukkelpop. Graspop en Pukkelpop: dat zijn mijn twee vaste afspraken tijdens de zomer. Omdat je er meer plaats hebt dan op het veel te drukke Werchter, en omdat ze een gedurfdere affiche hebben.

Tot slot: wat kan er nog beter aan Graspop?

Hannelore: Ik vind het een fantastisch festival, maar de prijzen zouden toch wat naar beneden mogen: die van de tickets, maar zeker ook die van het eten en drinken. Ik snap niet dat sommige gasten op de wei volle bekertjes bier door de lucht gooien. Nu ja, als het bier ís natuurlijk. (Lacht)

Tot op Pukkelpop?

Hannelore: Tot op Pukkelpop!

(V.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content