Fear the Walking Dead seizoen 3

Maandag 5/6, 03.00 en 22.00, AMC

De zombieapocalyps leek plots de minste van de zorgen van de disfunctionele clan Clark-Manawa-Salazar. Die viel namelijk uiteen in de vorige seizoensfinale van Fear the Walking Dead. Het derde seizoen van de spin-offreeks belooft nog meer hommeles op de broeierige grens tussen de VS en Mexico.

‘Een familie doomsday preppers verschijnt op het toneel. Maar belangrijker: als de Clarks, Manawas en Salazars elkaar terugzien, kan het gewelddadig worden. Ze weten dat alles uiteen kan vallen, dat bloed kan verwateren en dat net je familie en vrienden je het meeste pijn kunnen berokkenen’, zegt Colman Domingo. ‘Toonde seizoen twee de deconstructie van alle personages, dan is seizoen drie écht een kwestie van overleven.’ Dat is een biotoop waarin zijn personage – de biseksuele zakenman/oplichter Victor Strand – goed gedijt. ‘In het eerste seizoen speelde Strand alles kwijt: zijn Aston Martin, zijn villa. In het tweede werd hij nóg meer menselijk en kwetsbaar. Uiteindelijk bleef hij alleen achter met een groep die hij net had verraden. Maar hij zal als een feniks uit zijn as herrijzen.’

Je vergeleek je personage ooit met Shakespeares Hendriks en Richard III. Een promograpje?

Domingo: Toch niet. Net als Shakespeares koningen is Strand niet bang van duisternis. Hij is een hyperintelligente, gesofisticeerde en eloquente man, een stilist. Zijn grote kracht is dat hij zichzelf kan designen. Hij is degene die de controle heeft over hoe hij door jou en anderen gezien wordt. Zoals seizoen twee verduidelijkte, is hij ook een gebroken man. Maar dat gebruikt hij als motor, zeker in dit seizoen. Hij bezit een zekere grootsheid die je niet vaak ziet op tv, en zeker niet in grote producties binnen het bovennatuurlijke genre. Strand is geen volger, maar een leider. Hij zal zijn imperium én zichzelf heropbouwen, tot hij weer aan de top staat. Want dat is zijn manier van overleven.

Je hebt vooral succesvolle theater- en musicalproducties, als acteur én scenarist, op je palmares. Toch weigerde je een paar jaar geleden een rol in Baz Luhrmanns muzikale drama The Get Down om mee te spelen in Fear the Walking Dead. Heb je al spijt?

Domingo: Geenszins. Ik geef toe dat ik nooit een zombie- of scififanaat ben geweest, een fan van Baz Luhrmann daarentegen al lang. Het script van The Get Down heb ik zelfs samen met hem doorlopen, van het The Walking Dead-fenomeen wist ik niets. Toch koos ik voor Fear the Walking Dead, al boezemde me dat aanvankelijk angst in. Maar sterker was de drang om mijn comfortzone te verlaten en een personage te spelen waarin ik mezelf kan herkennen en dat met elke aflevering wordt uitgediept, zelfs heruitgevonden. Deze reeks heeft mijn DNA veranderd.

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content