Fantastic Five

Tussen december van dit jaar en maart 2022 laat Marvel zes films, acht tv-series en een achtdelige docureeks op de wereld los. Als u deze vijf hebt gezien, zijn wij al tevreden.

WandaVision (2020)

Verwacht: december 2020 op Disney+

Wanda/Scarlet Witch is al een intrigerend personage sinds ze in Avengers: Age of Ultron aan de zijde van haar tweelingbroer Quicksilver haar opwachting maakte. Haar relatie met Vision is dan weer gewoon vreemd. Met WandaVision wordt meteen de grootste vernieuwing van Fase 4 van het MCU geïntroduceerd: tv-reeksen die op gelijke voet met de films staan.

Loki (2021)

Verwacht: begin 2021 op Disney+

Altijd al een veel interessantere kerel dan zijn saaie stiefbroer Thor, die duidelijk in het krachthonk zat toen het verstand werd uitgedeeld. Loki hangt al sinds de eerste Thor-film in de schemerzone tussen antiheld en superschurk, maar Disney heeft met Maleficent bewezen dat het met ambigue personages uit de voeten kan.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Verwacht: juli 2021 in de bioscoop

Van deze poging om de Aziatische markt te veroveren wordt veel verwacht, niet het minst door Disney/Marvel zelf. De enige vrees is dat ze zo hard hun best zullen doen om niemand kwaad te maken – culturele toe-eigening, weet u wel – dat er een zouteloos geheel overblijft. De gevechtsscènes zijn sowieso iets om naar uit te kijken.

Eternals (2021)

Verwacht: november 2021 in de bioscoop

Epische ensemblefilm rond een ras dat tot nu toe alleen bij de diehard stripfanaten bekend was. Zal het MCU met een hoognodige portie vers bloed injecteren. Met Chloé Zhao ( Nomadland, The Rider) als regisseur aan boord heeft Marvel hier bovendien de kans om artistiek het verschil te maken.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Verwacht: maart 2022 in de bioscoop

Fase 4 sluit af met een tweede solofilm voor Stephen Strange, de arrogante chirurg die na een auto-ongeval wordt ingewijd in oosterse mystiek. Hoewel, solo: naar goeie gewoonte zou alles wel eens kunnen samenkomen in deze door veteraan Sam Raimi geregisseerde finale, waarin Loki, Wanda en Vision al zeker hun opwachting maken. Dat Vision maar oplet met die gladde Doctor Strange in de buurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content