Eva De Roovere geraakt maar niet op MySpace, maar spendeert wel veel tijd op Facebook om reclame te maken voor haar concerten.

Gebruik jij het internet om te werken of om je te ontspannen?

Beide eigenlijk. Ik gebruik het web vaak om praktische dingen op te snorren. Telefoonnummers, routebeschrijvingen, dat soort dingen. Het grootste deel van mijn onlinetijd spendeer ik aan mailen. Ik zie het een beetje als een noodzakelijk kwaad. Het is handig, maar als je een dag je mails niet checkt, loop je al achter.

Ben je ook een fervent Facebooker?

Ja, ik ben vaak online. Op mijn pagina staan wat privéfoto’s, maar ik gebruik mijn account voornamelijk om reclame te maken. Als ik bijvoorbeeld moet optreden, dan zet ik dat op Facebook. Ik voeg ook enkel mensen toe die ik ken. Soms krijg ik een vriendschapsverzoek van een onbekende, dan stuur ik een berichtje om te zeggen dat ik geen wildvreemden als vrienden aanvaard. Meestal begrijpen mensen dat wel.

Download je muziek?

Ik ben onlangs begonnen met wat nummers aan te kopen op iTunes. Ik vind het vooral leuk dat je geen volledige cd hoeft te kopen. Vroeger wilde ik altijd het artwork erbij hebben, maar daar ben ik van afgestapt. Mijn muziek wordt meestal niet gedownload, dus ik heb niet zoveel last van het fenomeen. Een tijd geleden was er zo’n relletje omdat er filmpjes op YouTube stonden waarin muziek van Belgische artiesten was gebruikt. Sabam heeft die filmpjes onmiddellijk offline laten halen. Dat vind ik jammer, wat is er mis met wat gratis reclame?

Heb je ook een pagina op MySpace, zoals de meeste muzikanten?

Neen, ik heb al twee keer geprobeerd, maar het lukt me niet. De eerste keer had ik een gewone account aangemaakt in plaats van een music account. Dus ik ging naar MySpace Music om alsnog een bandpagina aan te maken, maar toen kreeg ik bericht dat je geen twee accounts kunt hebben. Het is dus nog altijd niet gelukt.

Welke websites behoren tot jouw favorieten?

Ik maak mijn eigen oorbellen en het materiaal daarvoor koop ik online. Via artasja.nl bestel ik wat ik nodig heb en dat wordt dan aan mijn deur geleverd. Vroeger kocht ik niet graag iets op internet, ik vertrouwde het niet. Maar ik heb er nog nooit problemen mee gehad. De site van Spinvis vind ik ook super. Hij zet er regelmatig filmpjes op die hij op het net vindt. Ik surf vaak naar web-sites van collega’s om wat inspiratie op te doen voor mijn eigen website.

De single ‘Slaap lekker (Fantastig toch)’ scoorde hoog in Nederland en verovert nu ook de Belgische hitlijsten. Ter ere van dat succes is de cd ‘Over & Weer’ heruitgebracht met extra tracks en een bonus-dvd.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content