En actie

© FOTO KRIS DEWITTE

Op de set van een nieuwe reeks. Deze week: Red Light van Wouter Bouvijn en Anke Blondé (en bedacht door Halina Reijn en Carice van Houten.

Regisseur Wouter Bouvijn zit duidelijk niet graag met de vingers te draaien. Zijn succesreeks De twaalf is nog maar net afgelopen, of hij is alweer bezig aan een nieuwe dramareeks. ‘Op de laatste masterdag van De twaalf kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik aan Red Light wilde meewerken’, zegt Bouvijn, die enkele jaren geleden ook al de Warhaus-documentaire I’m Not Him maakte. ‘Ik ben dus inderdaad van het ene project in het andere gesprongen. Maar goed, zo’n kans kon ik niet laten schieten. Die vakantie neem ik later wel. (lacht)

Red Light is het geesteskind van de Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn, die met hun productiehuis Man Up verhalen vanuit een vrouwelijk perspectief willen vertellen. Samen met Maaike Neuville vertolken ze ook de hoofdrollen. ‘Halina speelt een operazangeres, Carice een prostituee en Maaike een politieagent. Ze komen met andere woorden uit compleet verschillende werelden, maar wanneer de man van de operazangeres verdwijnt, raken hun levens toch verstrengeld. Ik was meteen heel hard onder de indruk van Carice en Halina: twee indrukwekkende vrouwen die veel te vertellen hebben.’

Bouvijn deelt de regiestoel met Anke Blondé, die onlangs nog scoorde met de film The Best of Dorien B. Dat zij allebei Belg zijn, is geen toeval. Red Light is een coproductie van VTM en de Nederlandse omroep BNNVara, en Van Houten en Halina Reijn zakten doelbewust af naar het zuiden op zoek naar talent. ‘Blijkbaar weten ze onze aanpak wel te smaken. Bij onze noorderburen is de vertelstijl vaak wat letterlijker en door de dialoog gedreven. Wij gaan meer op zoek naar de poëzie. Al merkte ik verder niet zoveel verschil tussen de Nederlanders en de Vlamingen. (denkt na) Behalve dat de Vlamingen mijn gemompel net iets beter verstaan. (lacht)

Locaties in en rond Antwerpen en Amsterdam Opnameduur 100 dagen Release nog niet bekend

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content