Een leven zonder Google zou Els Pynoo, zangeres van Vive La Fête, niet leuk vinden. Maar verder is ze behoorlijk ouderwets.

Kun jij nog zonder computer leven?

Ik ben geen straffe computermadam. Ik gebruik mijn computer vooral om te mailen, af te spreken met de andere muzikanten voor repetities en interviews te regelen. Ik google wel veel. Soms krijg ik iets niet uit mijn hoofd en dan zoek ik dat op. Ik kan daar soms wel een paar uur mee bezig zijn. Ik zou me niet van de wereld afgesneden voelen als je mijn computer wegneemt, maar ik zou het niet tof vinden. Het zou een stuk moeilijker zijn om mensen te bereiken.

Je bent dus wel vaak online.

Ja, meestal toch een paar uur per dag. Maar wel alleen thuis. We hebben twee jaar geleden een laptop gekocht, maar eigenlijk staat die altijd thuis. We nemen hem enkel mee als we op tour gaan. Ik ben ook geen fan van toestellen waarmee je de hele tijd bereikbaar bent, zulke gadgets zijn mijn ding niet. Voor mij moet het functioneel zijn en verder niets. Ik ben een leek op dat vlak.

Het is tegenwoordig hip om overal status updates te posten. Doe je dat ook?

Neen, ik heb geen Facebookpagina. Voor Vive La Fête hebben we een MySpace, maar daar houdt Danny zich mee bezig – ik weet niet hoe dat werkt. Om op Facebook terug te komen: ik ben daar tegen. Ik wil met vrienden bellen of afspreken. Soms ontstaan er via mail en sms al makkelijk misverstanden. Zelfs chatten heb ik nog nooit gedaan. Ik houd niet van die afstand, het is me te koel.

Je loopt altijd mooi gekleed. Koop je je outfits op het internet?

Neen, ik koop niets online. Ooit heb ik wel eens iets gekocht in een apotheek in Antwerpen, via het net. Dat was in een periode dat ik er erg gezond wilde uitzien en ze verkochten een crème voor elastische huid die ik absoluut moest hebben. Danny heeft wel eens instrumenten gekocht, via kapaza.be.

Loop je voor muziek ook nog naar de winkel?

Ja, ik koop mijn platen in de platenwinkel. En ik ben een boekenmens: ik houd ervan boeken vast te pakken en eraan te ruiken. Thuis heb ik een bescheiden bibliotheek. Als ik iets wil opzoeken, zal ik makkelijker een boek uit het rek halen. Dat geldt ook voor platen en cd’s: ik moet ze kunnen voelen. Weet je waaraan ik ook een hekel heb? Computerspelletjes. Als ik een kleintje had, zou ik hem naar buiten sturen, de natuur in. Nu zitten al die jongeren binnen aan de computer. Ik vind dat een beetje bedreigend. Waarom spelen ze niet gewoon een spelletje Monopoly?

Dat bestaat nu ook als computerspel.

Ik ben te ouderwets voor zulke dingen. Geef mij maar een ganzenbord.

Het kersverse album van Vive La Fête, ‘Disque d’Or’ ligt vanaf 8/6 in de platenwinkel. De groep van Danny Mommens en Els Pynoo is deze zomer live te zien op het Dour Festival.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content