DAVE MESTDACH filmman Knack Focus

Op dinsdag 9 oktober rolt het Film Fest Gent andermaal de rode loper uit voor elf dagen cinefiel genot. Naar goede gewoonte mag u genieten van een selectie van relevante en intrigerende films uit binnen- en buitenland, met onder meer de Gouden Palm 2018 (Shoplifters van Hirokazu Kore-eda), de openingsfilm van Venetië (First Man), en de nieuwste werkstukken van ronkende auteursnamen als Pawel Pawlikowski, Yorgos Lanthimos, Claire Denis, Nure Bilge Ceylan en Gaspar Noé.

In deze speciale editie van Knack Focus vertelt Felix van Groeningen u over zijn Amerikaanse filmavontuur én zijn samenwerking met beautiful boy Timothée Chalamet, nog voor hij naar de glasbak heeft kunnen rijden. De ster van Girl, Victor Polster, onderhoudt u over zijn teennagels en zijn acteerambities – zodra hij van school is. Jacques Audiard geeft tekst en uitleg bij zijn ‘western voor mensen die niet van westerns houden’, zoals hijzelf. Carey Mulligan is blij dat ze eens een huisvrouw mag spelen die haar vent bedriegt. En van Carter Burwell hebt u nog nooit gehoord, maar de muziek die hij maakt, kent u des te meer.

En als u graag in goed gezelschap vertoeft: op zaterdag 13 oktober organiseert Knack Focus zijn jaarlijkse filmdag op het Film Fest: vijf films die u niet mag missen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat (en rep u: inschrijven kan op knack.be/focusfilmdag, tot donderdag 4 oktober).

Ga en kijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content