ZEG NIET ZOMAAR DVD. HET DEENSE KISS PAKT UIT MET EEN DVD MET HARDESCHIJFRECORDER DIE ONLINE-DIENSTEN ALS WEBRADIO EN TV-GIDSen ten volle benut.

KISS DP-558

WWW.KISS-TECHNOLOGY.COM

Dvd-speler met hardeschijfrecorder en extra’s

Als je al in de Aldi voor 369 euro een dvd-recorder met een harde schijf van 80 gigabyte vindt, dan weet je dat deze apparaten aan een stevige opmars bezig zijn. Een dvd-speler met een gewone harde schijf is zelfs al niet meer zo speciaal. Vooral het relatief onbekende Deense merk KISS produceert combinaties van dvd-spelers en hardeschijfrecorders met heel leuke extra’s. De DP-558 is daar een sprekend voorbeeld van. Het toestel heeft een harde schijf van 80 gigabyte. Voor beelden in normale tv-kwaliteit betekent dit zo’n 50 uur opnames. De speler ondersteunt zowat alle dvd- en videoformaten, inclusief het DivX-formaat waarin veel gekopieerde of van het internet geplukte films zijn opgenomen. Maar je gebruikt het toestel evengoed om muziek in MP3-formaat te beluisteren of foto’s te bekijken.

Het is indrukwekkend dat je het toestel via een netwerkkabel kan verbinden met het internet en een computer. Video’s, muziek of foto’s die je op je computer hebt staan, bekijk of beluister je zo op tv. Nog meer onder de indruk waren we van de mogelijkheden die een rechtstreekse internetverbinding biedt. Je steekt gewoon een netwerkkabel in het toestel en in een zogenaamde hub of router die is aangesloten op het internet. Zo kan je verschillende online-diensten gebruiken. Via een eenvoudig maar enorm uitgebreid keuzemenu kies je volgens genre of land uit duizenden online-radiostations. De kwaliteit hangt natuurlijk af van je internetverbinding, maar bij onze breedbandverbinding kregen we bij de meeste stations die we probeerden meteen muziek van een heel goede kwaliteit. Slechts af en toe viel de muziek eens weg – wat bij webradio vrij normaal is. Met de internetverbinding krijg je bovendien ook toegang tot een online-tv-programmagids. Die toont automatisch de programma’s voor de tv-stations die op je toestel geprogrammeerd staan. Volgens je eigen voorkeuren stel je dan ook zelf lijsten op volgens zender, programma of genre. Het is ook heel gemakkelijk om een opname te programmeren, zelfs als het tijdstip zou veranderen. Een leuke extra: via de internetverbinding kan je ook de weerberichten van zowat de hele wereld opvragen. En als toetje kan je nog enkele (online-) spelletjes spelen met het apparaat.

Hoewel de DP-558 heel veel mogelijkheden biedt, is hij toch vrij makkelijk te bedienen. De richtprijs van 649 euro valt best mee als je dit alles in acht neemt. Slechts hier en daar merkten we enkele schoonheidsfoutjes in de menu’s en een enkele keer kregen we een foutmelding. Maar geen nood: de KISS-toestellen kunnen via het internet makkelijk nieuwe software downloaden om verbeteringen aan te brengen.

Bruno Koninckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content