Sjakie en de chocoladefabriek

Warner, A 25 l Een dubbeldisc-editie om van te snoepen, die zowel het jonge volkje als de serieuze filmfan verwent, en u alles vertelt over hoe Tim Burton de knettergekke wereld van Roald Dahl naar zijn kinderlijk grillige universum transporteerde.

Titanic Collector’s Edition

Fox, A 30 l De megalomane superproductie van James Cameron uit 1997 verschijnt nu eindelijk met een lading extra’s die je ook meevoeren achter de schermen. Alle materiaal op deze 4-disc-uitgave opsommen is onbegonnen werk, maar toch maar meegeven dat er niet minder dan drie audiocommentaren zijn (van regisseur, historici en acteurs; géén Leonardo DiCaprio), 29 verwijderde scènes, 61 mini-docu’s, fotogalerijen met meer dan duizend beelden en gelukkig ook een paar relativerende parodieën.

Jean Renoir ‘L’essentiel’

StudioCanal/Cinémathèque Française/INA (Franse import), A 135 l Een superbox van een dozijn lange films (prachtig gerestaureerd), aangevuld met kortfilms en documenten, van de man die afwisselend of tegelijkertijd ‘le plus grand des cinéastes français’ of ‘le plus français de tous les cinéastes’ wordt genoemd. Een cinefiel summum in de digitale editie.

Romy Schneider Collection

Universal, A 17 l Voor Romy Schneider een serieuze Franse filmster werd, schitterde ze in de jaren vijftig in een serie onweerstaanbaar romantische kitschprenten over de jonge Oostenrijkse keizerin. Haar drie suikerzoete Sissi-avonturen zijn hier gebundeld, aangevuld met nog een ander historisch fantasietje van dezelfde regisseur, Ernst Marischka, waarin Schneider de jonge koningin Victoria vertolkt.

Looney Tunes Collectie 1 en 2

Warner, A 25 per box l Een bonte verzameling van bijna 120 korte films op 8 schijfjes van de allermafste cartoonfiguren uit de stal van Warner Bros. Goed voor ongeveer 835 minuten puur en razend grappig tekenfilmgenot in het gezelschap van Bugs Bunny, Wile E. Coyote, Tweety en Sylvester.

Fassbinder Box 3 en 4

A-Film, A 65 per box l Twaalf essentiële films (waarvan er weliswaar twee tv-producties tot het bonusmateriaal gerekend worden) van de man die sneller filmde dan zijn schaduw, van Liebe Ist Kälter als der Tod (waarvan de titel klinkt als het leidmotief van zijn hele oeuvre) tot het semi-autobiografische In Einem Jahr Mit 13 Monden. Een krachtige getuigenis ook van de vitaliteit en creativiteit van de Europese cinema uit de jaren zeventig.

Collection Bunuel

StudioCanal (Franse Import), A 35 per box l Drie boxen van telkens drie films (waaronder Belle de Jour, Tristana en Le Charme discret de la bourgeoisie) van de grote Spaanse surrealist die nationale trauma’s en persoonlijke fantasmes in bedrieglijk heldere beelden wist te objectiveren.

Val Lewton Horror Collection

Warner (Amerikaanse import), A 45 l Ook al omdat zijn kleine studio (RKO) weinig middelen had, kon producer Val Lewton weinig laten zien en moest hij veel overlaten aan de verbeelding van de toeschouwer. Negen van zijn suggestieve horrorklassiekers uit de jaren veertig (waaronder het verbluffende Cat People) garanderen subtiel huiverplezier.

The Harold Lloyd Comedy Collection

New Line (Amerikaanse import), A 75 l Vijfentwintig onverwoestbare burleske komedies van de man met het hoornen brilletje, nog altijd de meest miskende van de Amerikaanse meesters van de slapstick. Al hoort zijn duizelingwekkend geveltoerisme in Safety Last (1923) tot de iconografische momenten uit de stille film.

King Kong 2-Disc Collector’s Edition

Warner (Amerikaanse import), A 30 l Een feestelijke editie van de duister poëtische oerversie van King Kong (1933), een lowtech ambachtelijk meesterwerkje van Cooper en Schoedsack dat u binnenkort kunt vergelijken met de digitale artillerie van Peter Jackson.

B.C., P.D., E.F., B.K., G.M., B.V., W.V.D., P.V.D., S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content