Als panellid in het nieuwe spelprogramma ‘Niets dan de waarheid’ (vr. 20.35 – VTM) mag Rob Vanoudenhoven lustig verhalen uit zijn duim zuigen. Wat prikkelt zijn fantasie zoal?

Natalie Portman en Scarlett Johansson in één film: staat ‘The Other Boleyn Girl’ al in je agenda genoteerd?

De namen van die actrices zeggen me wel iets, maar is dat geen kostuumdrama? Dan pas ik ervoor, sorry. Er is maar één genre dat ik nog erger vind dan kostuumdrama’s, en dat zijn musicals. Daar word ik echt fysiek ongemakkelijk van. Je spreekt of je zingt, maar niet van beide een beetje. Maar als ik tegenwoordig nog in de bioscoop kom, is het sowieso met de kinderen voor een animatiefilm. Finding Nemo en de andere dingen van Pixar vind ik wel leuk, maar bij Draken Jagers ben ik in slaap gevallen. Ik geniet de laatste tijd vooral thuis van films op dvd: The Departed, Crash, The Brave One, Hard Candy

Ben je ook niet te porren voor de concertfilm ‘U2 3D’? Die verschijnt uitgerekend op de dag waarop 55 jaar geleden de eerste 3D-film in première ging. Of ben je dan gevraagd op het verjaardagsfeestje van Hugh Hefner?

Dat klinkt wel de moeite voor een 3D-film, al ben ik meer fan van hun muziek dan van U2 zelf. De opmerking ‘soms voelt zelfs God zich wel eens Bono’ vat perfect samen waarom (lacht). Hugh Hefner, hoe oud wordt die dan wel? Twee-en-tachtig?! Ik kwam onlangs al zappend eens op die realitysoap over het leven zoals het is op de Playboy Mansion. Dat is er zo over dat je je afvraagt of het echt is. En daarom zou ik er wel eens willen rondkijken om te zien hoe het er toegaat. Wedden dat die ouwe snoeper met de kippen op stok gaat?

Muziek: vers werk van Outkast, The Kooks, The B-52’s en Nailpin bij de platenboer. Wat zal het voor jou zijn?

Dat laat ik aan mijn platenboer over: Rudy van de Bilbo in Leuven. Er komt zo veel uit dat ik totaal niet meer mee ben. Maandelijks ga ik dan langs bij Rudy en hij kan ondertussen inschatten wat ik goed vind: Queens of the Stone Age, Kaiser Chiefs, Katie Melua, Gabriel Rios, John Legend, onlangs nog Mika. En de nieuwe dEUS staat al op mijn verlanglijstje. The B-52’s, da’s nog iets van mijn tijd. Maar ik ben eerder geneigd daar een verzamelaar van te kopen. Na al die jaren weg te zijn geweest nog eens terugkeren, moet dat? Dat is zoals DeXII Werken: dat paste goed in de tijdsgeest, maar daarmee was het toch welletjes geweest.

Vanaf 11 april kan je de tweede reeks van ‘Matroesjka’s’ bekijken, als je klant bent bij betaalzender Prime. Ben jij dat?

Meer zelfs: ik heb de eerste aflevering al on demand gezien. Ja, die wou ik echt zien. Ik was al fan van bij de eerste reeks. Ik vind het geweldig om Peter Van den Begin en Luk Wyns bezig te zien, je ziet ze er echt van genieten een slechterik te spelen. Toen de eerste reeks op tv was, ben ik Tom Van Dyck eens tegenge-komen, die daarin zo’n gestoorde gangster speelde. ‘Dat zou ik nu ook graag eens doen’, zei ik hem. Als ze in Matroesjka’s een pistool vasthouden, dan ziet dat er ook niet zo sukkelachtig uit als in de meeste Vlaamse fictiereeksen.

Kunstgalerieën blazen verzamelen in Brussels Expo voor Art Brussels. Is dat iets voor jou?

Da’s geen slechte suggestie. Onze kinderen zijn ondertussen acht en tien, oud genoeg om ze al eens ergens mee naartoe te nemen. Vorige week zijn we nog naar Scientastic geweest: een beetje zoals Technopolis in Mechelen, alleen moet je het iets beter zoeken, want de ingang is via het metrostation vlakbij de Brusselse beurs.

Ook in Brussel slaat Monza zijn tent op voor ‘Rock im Ring’, meer bepaald vlakbij het park van Laken.

Monza vind ik goed, dus de nieuwe cd koop ik zeker. Maar naar concerten ben ik al een paar jaar bijna met geen stokken meer te krijgen. Het zal wel mijn midlifecrisis zijn, maar doordat ze zo duur zijn geworden vind ik concerten ook geen sociaal gebeuren meer. Een tijdje geleden wou ik wel naar The Police in het Sportpaleis – ik had zelfs al tickets, maar op de valreep werd dat concert afgelast omdat Sting stemproblemen had.

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content