Dingen die Chris Brown beter niet zou doen

Volgende week staat hij in het Sportpaleis: Chris Brown, nog altijd persona non grata in de muziekwereld sinds hij in 2009 Rihanna mishandelde – zijn recentste optreden in Zweden werd nog door de pers geboycot. En daar is een reden voor: een overzicht van zijn slechtste ‘pr’-moves.

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

DE UITDRUKKING ‘EEN SLAG IN HET GEZICHT’ GEBRUIKEN

Meteen na het Rihanna-incident wijdde Oprah haar show aan huiselijk geweld, waarin ze Rihanna suggereerde Brown te dumpen. De reactie van Brown: ‘Ik heb veel voor Oprah gedaan: Ik ben voor haar naar Afrika geweest, ik heb op haar school opgetreden. Ze had me wat meer kunnen steunen.’ Waarna hij het programma – en we citeren – ‘een slag in het gezicht’ noemde. Wij hebben het ook twee keer moeten lezen voor we het geloofden. Brown vs. zijn pr-agent: 1-0.

IN DE BUURT ZIJN ALS ANDERE VROUWEN MET FLESSEN GESLAGEN WORDEN

Ook niet zijn beste plan: in juni dit jaar in een gevecht met rapper Drake betrokken raken in een New Yorkse nachtclub. Eén groot ‘naar het schijnt’-verhaal, maar het resultaat was er wel: Brown hield er een snee in de kin aan over, enkelen van de omstanders deelden in de klappen. Een vrouw kreeg een fles tegen het hoofd, met een bloederige foto die de wereld rondging als gevolg.

TATOEAGES LATEN ZETTEN VAN EEN MISHANDELDE VROUW DIE VERDACHT VEEL OP RIHANNA LIJKT

Brown kwam in september naar buiten met een tatoeage in zijn nek van een vrouw met gescheurde lip en gebroken oogkas, die ook nog eens sterk lijkt op de betreurde foto van Rihanna. ‘Toeval’, liet iemand uit zijn entourage weten. ‘Het is een willekeurige vrouw.’ Desalniettemin: Brown vs. zijn pr-agent: 3-0.

OP DE GEHANDICAPTENPARKING PARKEREN

De onnozelste zet van Brown dateert van september 2011, toen hij naar de rechtbank moest voor 95 boetes voor het foutief parkeren op een gehandicaptenparking – samen goed voor 15.000 dollar. Niet helemáál eerlijk van ons: Brown hield vol dat de aannemer van het aanpalende gebouw de voor hem aangewezen parkeerplaatsen foutief als voor gehandicapten had gemarkeerd, waar de rechter overigens oren naar had en Brown vrijsprak.

DEZE FOTO MAKEN

De foto die Chris Brown op Twitter deelde van hem en zijn vrienden, net voor ze naar het verjaardagsfeest van Rihanna vertrokken – onderschrift: ‘Ain’t nobody fucking with my clique!!!!’ U herkent Brown in het midden, met tulband, kogelriemen en assault rifle. Don’t Judge Me heet zijn laatste single. We geven het maar mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content