DESPERATE HOUSEWIVES – SEIZOEN 6

'DESPERATE HOUSEWIVES'. Welkom terug op Wisteria Lane.

Vrijdag 27/5, 22.45 – Canvas

Welcome back, Wisteria Lane! Ruim een jaar na het einde van seizoen vijf gaat Canvas van start met jaargang zes van Desperate Housewives, de Amerikaanse glamoursoap over het wel en wee van Lynette, Susan en co. De kwaliteit van het eerste seizoen haalt Desperate Housewives al een hele tijd niet meer, maar de lichtvoetige dramedy is natuurlijk de ideale televisie om te bekijken op het einde van een lange zomeravond. Nu is twaalf maanden een behoorlijk lange tijd – zo lang duren de regeringsonderhandelingen zelfs (nog) niet! – dus leggen we hier voor de start van het nieuwe seizoen even uit hoe de vork weer in de steel zat.

Hoe liep het vijfde seizoen af? Jaargang vijf van Desperate Housewives draaide rond de wraakplannen van Dave Williams, de nieuwe echtgenoot van Edie Britt. Die bleek eigenlijk Dave Dash te heten en was naar Wisteria Lane gekomen om zich te wreken op Mike Delfino omdat die volgens hem zijn vroegere vrouw en kind had doodgereden. In de finale rijdt Dave met zijn motor in op de wagen van Mike, maar beiden komen ongedeerd uit de crash. Daarna maakte de reeks een sprong van twee maanden in de tijd en zagen we alle huisvrouwen in de kerk staan voor een huwelijk tussen Mike en een bruid van wie de identiteit verborgen werd gehouden.

Wie is er weg? Enkele afleveringen voor het einde van seizoen vijf kwam Edie Britt, de blondine die bij het begin van Desperate Housewives met de meeste aandacht ging lopen, om tijdens een ongeval. Dat was in de eerste plaats een besparingsmaatregel: de economische crisis leidde tot een grote druk op bedenker Marc Cherry om in het budget te snijden en het schrappen van een van de oorspronkelijke actrices zorgde ervoor dat de reeks per aflevering een kleine tweehonderdduizend dollar goedkoper werd. De keuze voor Edie was volgens Cherry logisch, zo vertelde hij aan Tv Guide: ‘Ze was tenslotte al met de meeste mannen uit de straat naar bed gegaan.’

Wie komt er bij? De plaats van Edie wordt ingevuld door een andere blondine, Angie Bolen, een nieuwe huisvrouw die samen met haar man en zoon in Wisteria Lane komt wonen. Het gezin Bolen blijkt al snel een geheim te hebben, en dat is meteen ook het mysterie dat de rode draad vormt door dit nieuwe seizoen. Angie is afkomstig uit New York en wordt gespeeld door Drea de Matteo, de jongedame die bij ons vooral bekend is als gangsterliefje Adriana in The Sopranos. Raak echter niet al te gehecht aan haar, want het personage doet maar één seizoen mee. Dat is niet het enige verlies, want ook Katherine Mayfair, die in het vierde seizoen haar opwachting maakte, werd uit de reeks geschreven nadat actrice Dana Delany de hoofdrol kreeg in de misdaadserie Body of Proof – momenteel te zien op VijfTV.

Hoe lang gaat Desperate Housewives nog door? De kijkcijfers van de reeks liggen in de VS al lang niet meer zo hoog als in het begin, maar aangezien de huisvrouwen internationaal nog altijd erg populair zijn, mogen ze nog even op Wisteria Lane blijven wonen. Het zevende seizoen is in de Verenigde Staten net afgelopen en de vier overblijvende hoofdrolspeelsters hebben onlangs een deal getekend voor een achtste reeks – een contract dat elk van hen trouwens een kleine vierhonderdduizend dollar per aflevering oplevert – met een optie voor een negende. Cherry zelf heeft altijd gezegd dat een negende seizoen voor hem het laatste zou zijn.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content