Volgens het manifest – ja ja, manifest! – is Deep in the Woods een festival dat terug wil naar ‘de roots van de muziekbeleving’. Daarvoor trekt men van 6 tot 8 september naar de bossen van de Belgische Ardennen, waar u en 999 anderen een frisse neus kunnen halen, en tegelijk de oren soigneren met muziek van onder meer Pomrad, Jacco Gardner en het Antwerpse psychpopcombo Bed Rugs. ‘We organiseren ook een Bed Rugs-frisbeetoernooi.’

Hoe heeft Bed Rugs het de voorbije zomer gesteld?

STIJN BOELS (ZANG/GITAAR): Heel erg goed, dank u. We zijn tevreden over het hele voorjaar, waarin we vooral hebben ingezet op kwaliteit, boven kwantiteit. Als Belgische band kun je je hele zomer volproppen met festivals, maar we hebben proberen te kiezen voor plekken waar we ons goed bij voelen. Net zoals we dit jaar al het voorprogramma gespeeld hebben van bands als Jacco Gardner, Balthazar en Motorpsycho, muziek die we zelf ook goed vinden.

Deep in the Woods gaat door in de Ardennen, vlak bij de Franse grens. Ook een plek waar jullie je goed voelen?

BOELS: Absoluut, we hebben de clip voor Yawn zelfs in Wallonië opgenomen. Het leven is er gemoedelijker, er hangt meer romantiek in de lucht, en dat zal tijdens Deep in the Woods niet anders zijn, denk ik. Afgelegen, kleinschalig: back to basics, daar zijn we wel voor te vinden.

Je kunt er onder meer yogalessen volgen. Voel je je geroepen?

BOELS: Nooit gedaan, maar ik sta voor alles open. Mijn vriendin heeft zo’n yogamatje liggen, ik zal het voor de zekerheid in mijn koffer proppen. Wij gaan op Deep in the Woods trouwens behalve spelen ook een frisbeetoernooitje organiseren, met onze eigen Bed Rugs-frisbees. Steeds verkrijgbaar aan onze merchandisestand, mensen! (lacht)

Jullie hebben dit jaar ook al in het buitenland gefrisbeet?

BOELS: Jawel, want onze plaat is nu ook in Engeland uit. Via Ample Play, het label opgestart door de jongens van Cornershop – mensen kennen hen wel nog van het hitje Brimful of Asha. Toffe gasten, die echt in ons geloven en hard voor ons werken. Fijn om te zien dat zoiets nog kan, in deze muzikaal barre tijden. Dit najaar keren we terug naar Londen voor enkele shows.

Je hebt Jacco Gardner al vermeld. Is hij een artiest met wie jullie je verwant voelen?

BOELS: Bovenal is hij een zeer fijne kerel met wie we het uitstekend kunnen vinden, maar ook muzikaal zitten we op dezelfde lijn. Er zijn de sixtiesreferenties, natuurlijk, maar evengoed obscure bands uit de jaren tachtig en negentig waar we allebei verzot op zijn. We hebben meer gemeen dan een voorliefde voor psychedelica. (lacht)

De hoes bij jullie recente ep Rapids is ontworpen door Sarah Yu Zeebroek. Ook een gelijkgestemde ziel?

BOELS: Zeer zeker. We kennen Sarah al lang en ze voelde de sfeer en achtergrond meteen perfect aan. De songs spelen zich af in de schemerzone tussen slapen, dromen en ontwaken. Sarah heeft daar een kleurrijk en surrealistisch beeld bij verzonnen. Typisch Belgisch, quoi.

JONAS BOEL

Partner Content