Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

19.35 – NED3

De Vlaamse comedy heeft zijn plaats in de spotlights al gekregen (zie pagina 22 en volgende), dus kunnen we onbezorgd eens over de grens kijken, bij onze Noorderburen. Vanavond programmeert de Nederlandse tv De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op, een tweedelige show van Herman Finkers, de besnorde cabaretier, liedjesschrijver en eeuwige underdog uit Almelo (dat hij zelf vereeuwigde met ‘Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen’). Omdat niemand u beter kan overtuigen van Finkers’ komische genie dan Finkers zelf, zetten we hier enkele van de leukste grappen van de man op een rijtje. Enjoy!

Ik heb mijn vrouw leren kennen in Assen. We waren toen precies vier jaar getrouwd.

Volgens een zekere definitie is een cabaretier iemand die mensen aan het denken zet over taboes die in de samenleving voorkomen. Voorbeeld: Ik heb mijn vrouw al dikwijls aan het denken gezet over vrijwillige euthanasie.

Einstein: ‘Mijn vrouw begrijpt mij niet.’

Ik heb ergens het verhaal gelezen dat de gemiddelde artiest drieëndertig maal zoveel zelfmoord pleegt als de gemiddelde arbeider. Wanneer een arbeider een keer zelfmoord had gepleegd, dan had de artiest dat al drieëndertig keer gedaan. Kijk, je zou ook kunnen concluderen, dat een arbeider wat handiger is.

De beroemde modeontwerper Hennie de Bruin is zojuist bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Hij werd overreden door een beige vrachtwagencombinatie.

In Parijs is het wereldkampioenschap biljarten gehouden. De Nederlander Hennie Jansen werd voor de zesde achtereenvolgende keer tweede. Wat dat betreft begint hij al aardig op Joop Zoetemelk te lijken: die kon ook niet biljarten.

Ik heb ooit een keer opgetreden in Duitsland. Ik spreek überhaupt maar één woord Duits, en ik had daar een act waarbij ik een stuk muziek draaide: de Peer Gynt Suite van Edward Grieg. Omdat dat een vrij lang stuk was, wist ik niet: zal ik nu de gehele suite draaien of een klein gedeelte ervan. Dus vroeg ik: ‘Wollt ihr ein kleines Stuckchen oder wollt ihr den totalen Grieg?’

The Sound of Musicals Nieuwe serie waarin sterren van het theater en de film klassieke musicalnummers van de afgelopen 75 jaar uitvoeren. Deze week onder meer een interview met Andrew Lloyd-Webber en hoogtepunten uit My Fair Lady, Moulin Rouge, Les Misérables, Oliver!, Phantom of the Opera en Jesus Christ Superstar (18.50 – BBC1)

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content