DE WILDE JACHT IS OPEN

Dimitri Dewever medewerker Trends

Met Wild Hunt – nu al een van de knapste games van het jaar – overtreffen de makers van The Witcher zichzelf.

THE WITCHER 3: WILD HUNT

PC ? PS4 ? XBOX ONE

BETHESDA

GAMEPLAY *****

GRAFIEK *****

GELUID ****

FOCUS TRAKTEERT

WWW.KNACKFOCUS.BE

Win 5 x The Witcher 3: Wild Hunt – 2 x voor PS4, 2 x voor Xbox One en 1 x voor pc.

Kijk snel op pagina 5.

ACHTERGROND

The Witcher is de voorbije jaren onder rpg-fanaten een begrip geworden. De fantasierijke actiegames zijn inmiddels bekender en populairder dan de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski waarop ze gebaseerd zijn. De derde episode trekt inhoudelijk en vormelijk werkelijk alle registers open. De overstap naar de nieuwste generatie consoles (PlayStation 4 en Xbox One) maakt de spelervaring nog een flink stuk rijker en overrompelender. Niet alleen is de open spelwereld tientallen malen groter dan in de voorgaande games, ze is ook gedetailleerder, diverser en stukken knapper.

VERHAAL

Je hoeft de vorige twee episodes niet echt gespeeld te hebben voor deze nieuwe telg. Ook al mis je dan wel wat achtergrond en verhaaldetails, het blijft een vette kluif waar je wekenlang plezier aan zult beleven. Protagonist van dienst is nog steeds Geralt of Rivia, Hij is een Witcher: een monsterdoder met speciale krachten die van kindsbeen af is klaargestoomd voor die taak. Het koninkrijk waar hij aan de slag was, is niet meer wat het geweest is. Een mysterieuze groepering – de Wild Hunt – terroriseert Nilfgaard. Geralt moet alles uit de kast halen om te overleven.

MONSTERDODER

Opnieuw hebben je daden en beslissingen een impact op het verdere verloop van het complexe, niet-lineair vertelde verhaal en van je queesten. Bovendien wordt op ontdekking trekken stevig aangemoedigd, met nevenopdrachten, wezens en personages die pas opduiken wanneer je hun pad kruist. Geralt kan nog steeds gebruikmaken van magische truukjes, sluiptechnieken, zwaardkunsten, bommen en verkwikkende toverdrankjes. Maar hij kan ook Assassin’s Creed-gewijs onderwater zwemmen, klauteren, bootjevaren en paardrijden, al loopt zijn briesende knol niet altijd even vlot.

VERDICT

Dit derde – en laatste – Witcher-verhaal met Geralt in de hoofdrol, is een mijlpaal. Door de uitstekende gezichtsanimaties stralen je gesprekspartners menselijkheid uit, de gevechten zijn uitdagend, de omgevingen episch, met tal van knap vormgegeven mythische wezens. Het hoofdverhaal blijft boeien en bulkt van de onvoorspelbare wendingen. Honderd speeluren zijn niet eens voldoende om deze indrukwekkende fantasyervaring tot op de bodem uit te spitten. Een ware genretopper en nu al een van de knapste titels van het jaar.

DIMITRI DEWEVER

Partner Content