De vijftig tinten pastelroze van Ivy Falls (en drie andere redenen om uit uw kot te komen)

© .

Vier steengoede redenen om je deze week buitenshuis te begeven.

IVY FALLS

Het nieuwe project van Fien Deman, u misschien bekend als de zangeres van het ter ziele gegane I Will, I Swear, die net haar debuut-ep Mean Girls zag verschijnen. Haar eigen universum laat zich omschrijven als iets met Solange, subtiele elektronica, Wet en pastelroze. Vijftig tinten pastelroze.

5/12, Trefpunt, Gent, democrazy.be

CAMEO

Voor hun vierde Cameo nodigen het tijdschrift Oogst en Cinema Zuid schrijver Joost de Vries, Welp- en Tabula rasa-regisseur Jonas Govaerts (foto) en een mystery guest uit. Het concept is simpel: alle drie presenteren ze hun favoriete film, het publiek kiest achteraf welke er op groot scherm getoond wordt. Directe democratie for the win.

8/12, Cinema Zuid, Antwerpen, cinemazuid.be

OBSESSION MARLENE

‘If ever any bad pictures existed of her, some devilry burned them’, aldus filmcriticus David Thomson over Marlene Dietrich. Het MEP toont 200 van de 2000 foto’s die collectioneur Pierre Passebon van hét icoon van de jaren dertig verzamelde. Het moet gezegd: ze staat op geen enkele slecht.

Tot 7/1, Maison Européenne de la Photographie, Parijs, mep-fr.org

IBEYI + ANGÈLE

Het is een dot van een cliché, maar Ibeyi zal het alvast niet ontkrachten: geen stemmen die schoner harmoniseren dan die van twee zussen. In Leuven krijgt de Franco-Cubaanse tweeling support van Angèle, de zus van Roméo Elvis die view na volger na play verzamelt. Misschien wel de laatste keer dat u nog zo vlot tickets voor een show van haar zult vinden.

7/12, Het Depot, Leuven, hetdepot.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content