Nu de zomer in aantocht is, komen ook de sequels weer tevoorschijn: van Fast & Furious 5 (4 mei) over Pirates of the Caribbean 4 (18 mei) tot The Hangover 2 (25 mei). Het gevaar op déjà vu in de bioscoopzaal ligt de volgende weken een stuk hoger. Sommige sequels zijn nooit tot in de cinema geraakt en de kans is groot dat u nooit van hun bestaan hebt afgeweten. Tot nu:

1. Splash, Too 1988

Splash (1984), over een jongeman die verliefd wordt op een zeemeermin, was een van de eerste successen van Tom Hanks. Op het einde verdwijnen Hanks en tegenspeelster Daryl Hannah samen in de zee, maar vier jaar later besloot Disney de twee weer boven water te laten komen. Enfin, toch twee lookalikes.

2. The Birds II: Land’s End 1994

Vervolg op de klassieke thriller van Alfred Hitchcock uit 1963, met de wel erg eerlijke reclameslogan ‘History has a nasty way of repeating itself’. Tippi Hedren, hoofdrolspeelster in het origineel, kon opnieuw aangepord worden om mee te doen, Hitchcock zelf lag al enige tijd onder de zoden en werd vervangen door ene Rick Rosenthal. Die was zo trots op het resultaat dat hij zijn naam uit de credits liet halen.

3. Another Midnight Run 1994

Robert De Niro heeft in zijn carrière meer dan een handvol ongelukkige keuzes gemaakt. De hoofdrol in het vervolg op Midnight Run – de actiekomedie uit 1988 over een premiejager die een fraudeur moet opsporen – heeft hij echter aan zich laten voorbijgaan. Another Midnight Run was niet de enige sequel, daarna volgden nog Midnight Runaround en Midnight Run for Your Life. En toen waren de woordspelingen wellicht op.

4. Phenomenon II 2003

Nadat Tarantino John Travolta street credibility had bezorgd met Pulp Fiction, deed de acteur zelf hard zijn best om die te verspelen. Ook met Phenomenon (1996), een sentimentele draak over een Jan Modaal die plots superintelligent blijkt. Op het einde sterft die man, wat de kans op een sequel aanzienlijk verkleinde. Zeven jaar later kwam die er toch. Phenomenon II is wel meer een remake dan een sequel, want het verhaal wordt grotendeels overgedaan met andere acteurs en een paar andere verhaallijnen.

5. The Dukes of Hazzard: The Beginning 2007

The Dukes of Hazzard, de film uit 2005 naar de gelijknamige tv-serie, was niet meteen essentiële cinema en zal wellicht vooral herinnerd worden om de hotpants van Jessica Simpson. Voor wie de drijfveren van de personages niet helemaal snapte, kwam er nog deze prequel, waarin te zien is hoe Duke, Bo en Daisy precies in Hazzard beland zijn. Simpson deed niet meer mee; de enige acteur die de overstap maakte, was countryzanger Willie Nelson, die in beide films Uncle Jesse speelt.

NOG ANDERE BIZARRE SEQUELS GEZIEN? GEEF ZE DOOR OP WWW.KNACKFOCUS.BE.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content