Zet die dvd-speler, video en stereo bij het huisvuil: De PlayStation 3 moet het zenuwcentrum voor alle home entertainment worden. We gidsen u door zijn sobere maar veelzijdige menu, de ‘Cross Media Bar’.

Users

Verschillende leden van het gezin kunnen een profiel aanmaken. Dankzij de parental code kunnen ouders het profiel van hun kinderen zo aanpassen dat games of films die niet voor kinderogen geschikt zijn, geblokkeerd worden.

Settings

Regelt alle instellingen van de console. Gaande van ondertitels, datum en uur over de formaten van muziekbestanden tot surroundgeluid en noem maar op. Met uitgebreide opties.

Photo

Je kunt digitale foto’s bekijken vanaf de harde schijf, een fotodisc, geheugenkaartjes (MemoryStick, SD of Compactflash) of via USB (digitale camera, PSP of massaopslagmedia). De console maakt slideshows met geanimeerde overgangen en achtergrondmuziek. Indrukwekkend is ook de optie Photo Album, waarin de foto’s willekeurig en in allerlei vormen – negatieven, polaroids, foto’s – op een witte tafel worden uitgestrooid.

Music

De PS3 is ook een volwaardige muziekspeler waarmee je via harde schijf, geheugenkaartjes of USB-apparaten mp3’s kunt beluisteren. Schuif je een originele cd in de lader, dan maakt de console verbinding met het internet en zoekt ze automatisch naar informatie en de albumhoes, vergelijkbaar met iTunes.

Video

Voor video gelden dezelfde inputopties als voor foto’s en muziek. Met het grote verschil dat de PS3 een ingebouwde Blu-rayspeler heeft, nodig om films in high definition te kunnen bekijken. Je kunt er ook nog je oude dvd’s mee bekijken.

Game

De PS3 is backward compatible, je kan er dus je oude games voor PlayStation en PlayStation 2 nog mee spelen. En vanzelfsprekend ook games die speciaal voor de PS3 werden ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om kleine, eenvoudige spelletjes op te slaan en ze rechtstreeks vanaf de harde schijf te spelen.

Network

Met de PS3 kan je tevens op het internet surfen. De navigatie is niet zo vlot als bij een gewone pc of laptop, maar het is wel een interessante extra. Een andere nieuwigheid is de Remote Play. Hiervoor heb je wel de 60 GB-versie nodig én de handheld PSP (PlayStation Portable). Bij Remote Play kan je dan via een draadloze verbinding alles weergeven op het scherm van de PSP. In de PlayStation Store – vergelijkbaar met Marketplace op Xbox Live – kunnen gamers gratis of tegen betaling demo’s, video’s en andere multimediale snufjes downloaden.

Friends

Wie zich inschrijft voor het PlayStation Network kan ook communiceren à volonté via zijn spelconsole. Niet alleen met tekstberichten (e-mail), ook voice- en videochatten behoren tot de mogelijkheden. In het menu Friends zie je meteen welke vrienden online zijn en welke games ze aan het spelen zijn.

(R.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content