DE ULTIEME CADEAUGIDS VOOR HET POST-DVD-BOXTIJDPERK

© Illustraties Pieter De Poortere

Twintig geschenken voor de popculturele obsédé in uw leven. Omdat u niet iederéén een Netflix-, Spotify- of Play More-cadeaubon kunt geven.

01 ST RIHANNA-GEBEDSKAARS

Shines bright like a diamond.

Kunt u meteen bidden voor een spoedig herstel van Rihanna’s liveattitude. Technisch gesproken een noveenkaars trouwens, maar alleen uw bomma weet nog wat het verschil is. Ook beschikbaar: St. Kanye, St. Beyonce en St. Drake. Jonge mensen zijn ketters.

? 11,50 (via etsy.com)

02 MICHIEL – AUTOBIOGRAFIE VAN EEN VOLKSHELD

Of wel of ni of wel of wa?

De 26 pagina’s tellende autobiografie van Sociaal Incapabele Michiel, de Fristi drinkende spast van De ideale wereld, voorzien van een reeks luisterknoppen. Desgewenst te personaliseren met een bak Fristi (24×20 cl, ? 16,80), roze Crocs (? 26,95) of The Best of Belle Perez (dvd, ? 11,99).

? 19,37

03 DRIVE SOUNDTRACK 5TH ANNIVERSARY

Dat schorpioenjasje zult u er wel zelf bij moeten kopen.

Nauwelijks vijf jaar oud en nu al een klassieker: de soundtrack van Drive, volgespeeld door Kavinsky, Johnny Jewel en componist Cliff Martinez. Invada Records brengt hem voor de gelegenheid opnieuw uit in roze vinyl met liner notes van Martinez en regisseur Nicolas Winding Refn. Het sonische equivalent van autohandschoenen.

? 31,99

04 NINTENDO CLASSIC MINI

Mini-console. Maxi-nostalgie.

De heruitgebrachte miniversie van de allereerste Nintendo Entertainment System, inclusief HDMI-uitgang, originele Nintendo-controller en dertig voorgeïnstalleerde games, waaronder Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, The Legend of Zelda en Double Dragon II. Geen Duckhunt evenwel. Gemiste kans, we moeten daar eerlijk in zijn.

? 59,98

05 THE BASSLET

Voel de bas. Serieus: vóél ze.

Een draagbare subwoofer die de bas rechtstreeks in uw lijf pompt. Letterlijk. The Basslet is voor de buitenwereld volledig geluidloos, maar produceert trillingen op basis van de frequenties van de muziek. Gaat pas komende maand in productie: het perfecte cadeau dus voor de early adopter in uw vriendenkring.

? 93

06 LEGO YELLOW SUBMARINE

Full speed ahead, Mr. Boatswain!

Beste Sinterklaas,

Dit jaar had ik graag de gele onderzeeër van De Bietels gehad. Allez, ik wou eigenlijk een hoverbord vragen omdat Zeger van mijn klas dat ook heeft, maar papa zei dat de boot van De Bietels duizend keer koeler is. Ook zei hij dat hij mij een fijner kind zou vinden als ik dat bestelde en dat mama zou moeten wenen als ik een hoverbord vroeg. Ik wil niet dat mama moet wenen.

Groetjes,

Timmy (8 jaar)

? 59,99

07 HET GROTE DILEMMA OP DINSDAG-BOEK

Sowieso die frikandel special.

De enige regel: je móét kiezen. Ooit begonnen als een spel van zes vrienden die zich verveelden, ondertussen een Facebookgroep met 184.000 leden, een scheurkalender, een kaartspel en dus een boek. Dilemma op dinsdag presenteert u de meest idiote hypothetische keuzes, die garant staan voor een oneindig aantal uren idiote hypothetische discussies.

? 14,99

08 HODOR-DEURSPIE

Het cadeau dat toont dat u mee bent.

Hodor? Mocht u geen idee hebben wie, wat of waarom: we gaan niet eens proberen om het u uit te leggen. Bekijk gewoon het laatste seizoen van Game of Thrones eens.

? 5,97 (via etsy.com)

09 LUKE CAGE ORIGINAL SOUNDTRACK

De beste tv-soundtrack van het jaar.

De Netflix-reeks zouden we geen onverdeeld succes noemen, de soundtrack is dat wel. Hiphop van de hand van Morricone-adept Adrian Younge en Ali Shaheed Muhammad van A Tribe Called Quest, fraai in een dubbelelpee vormgegeven door het immer hippe Mondo.

? 32,80 (via mondotees.com)

10 BAZART SOCKS

Sportsokken. Witte sportsokken.

Behalve frontman, tekstschrijver en podiumdiertje is Bazarts Mathieu Terryn ook een liefhebber van witte sportsokken. Een voorliefde die hij nu met u wilt delen. Kunnen eventueel ook dienen voor een ‘Bazart sockt’-woordspeling. Aan u de keuze.

? 15,00

11 DISHONORED 2 COLLECTOR’S EDITION

The Godfather Part II van de videogames.

Laat ons eerlijk zijn: het enige wat uw gamende neefje dit jaar wil, is een extra gsm-batterij om nóg meer te kunnen pokémonnen. Maar wilt u hem alsnog van straat houden en weer eenzaam op zijn kamer laten zitten zoals vroeger, laat het dan met Dishonored 2 zijn. Het beste spel van het jaar.

? 99,98

12 DALÍ. LES DÎNERS DE GALA

Het enige kookboek dat u dit jaar wilt krijgen.

Taschen heeft Les dîners de Gala heruitgegeven, Dalí’s surrealistische kookboek uit 1973, geïnspireerd op de opulente diners die hij met zijn vrouw Gala organiseerde. Voor wie altijd al eens duizendjarige eieren, varkensorensoep of soufflé van bloedworst en kastanjes wilde prepareren.

? 49,99

13 LEONARD COHEN – YOU WANT IT DARKER (VINYL)

Het afscheidsgeschenk van uw Field Commander.

Het cadeau waar u niks mis mee kunt doen. Extra reden om You Want It Darker op vinyl te kopen: de hoes is van de hand van de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck.

? 24,99

14 BOB DYLAN – THE LYRICS

Inclusief gratis Nobelprijsdiscussie.

Quizvraag: welke Nobelprijswinnende dichter en literator schreef ooit ‘Now you see this one-eyed midget shouting the word ‘now’. And you say, for what reason? And he says, ‘how?’ And you say, what does this mean? And he screams back, ‘you’re a cow’. Give me some milk or else go home’?

? 54,99

15 STRANGER THINGS-PIN

Cadeaus geven alsof het 1984 is.

Voor wie het verslag van de jaarlijkse hipsterconventie gemist heeft: cactussen zijn uit, light boxes zijn passé, pins en badges zijn in. Toon dat u mee bent met deze pin van Eleven, uw favoriete personage uit Netflix-reeks Stranger Things. Staat beeldig op die Kenzo-bomberjacket die u sowieso al wilde.

? 9,65 (via etsy.com)

16 MAKE YOUR OWN DILDO

‘Zou je efkes naar buiten kunnen gaan, Randy?’

Grootste gemiste kans inzake merchandise van 2016: Dilldoys van Callboys. Nergens te krijgen, nergens te koop. Het enige alternatief: een van de talloze Make Your Own Dildo-kits schenken. Liefst wel vóór gebruik. Erna kan wat raar zijn. Erg raar.

? 56,81

17 GOOGLE DAYDREAM

For a couple of hours on a rainy day.

Voor de echte vr-spelervaring moet u bij Oculus Rift en Playstation VR zijn, maar voor wie net iets goedkoper in de virtual reality wil vertoeven, is er de Daydream, de opvolger van Googles kartonnen bril. Transformeer uw Android-gsm in een virtueel reuzenscherm voor YouTube, Street View, Netflix en een rist andere spelletjes, apps en ervaringen.

? 69

18 HET LAATSTE TICKET VOOR DRAKE IN HET SPORTPALEIS

‘I’m too good to you / I’m way too good to you.’

Het eerste concert van Drake in het Sportpaleis is zo goed als uitverkocht, het tweede is flink op weg om hetzelfde te doen. Een beredeneerde gok dus: koop nu een ticket en rond de kerstdagen mag u, met een beetje geluk, de laatste kaart voor Drake weggeven. De eeuwige dank krijgt u er gratis bij.

Vanaf ? 57

19 THE KIAROSTAMI COLLECTION

Voor uw cinefiele vriend die wél nog dvd’s koopt.

Het verzameld werk van de afgelopen zomer overleden Iraanse regisseur, waaronder Palme d’Or-winnaar De smaak van kersen. Schrijf ‘Cinema begint bij D.W. Griffith en eindigt bij Abbas Kiarostami’ op het bijgevoegde kaartje, een quote van Godard. Uw cinefiele vriend zal onder de indruk zijn.

? 34,73 (import)

20 BOERKE-BOX

Nu de koeien op stal staan voor de winter.

Uw favoriete landbouwer trekt al jaren diepe voren in dit blad. De Boerkebijbel ligt al op het nachtkastje naast uw paternoster. De vier recente albums die daar nog niet in stonden (Boerke in Space, Prins Boerke, Boerke in Hollywood en De zoon van) worden nu verzameld in één beeldige Boerke-box, uitermate exclusief voor de lezers van Knack.

? 39,95. Bestel nu via knack.be/boerke

door Geert Zagers ? Illustraties Pieter De Poortere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content