De tv-momenten: Dimitri Leue

HERO Woensdag 1/12, 20.40 - Canvas

Theatermaker Dimitri Leue trekt samen met zijn zoon op reis in Ergens Onderweg, te zien op maandag 29/11 om 21.20 op één.

Eurosong – Heizeldrama

Twee tv-momenten hebben in mijn jeugd een diepe indruk gemaakt. Enerzijds het Heizel-drama, de eerste ramp die ik ook zo beleefd heb. Ik weet nog goed dat er een grote verslagenheid hing in de huiskamer, dat mijn ouders ook niet wisten wat ze nu tegen ons moesten zeggen. Anderzijds de overwinning van Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival, mijn eerste beleving van pure euforie, met tranen van blijdschap en een kreet die door de muren heen ging. Maar dat was niet erg, want de buren gilden ook: het was een nationale kreet van vreugde.

Six Feet Under

De integrale reeks, van de eerste scène tot en met de laatste aflevering. Dit is geschreven door fantastische scenaristen die in hun dialogen de grenzen tussen spreektaal en poëzie niet schuwen. Zoals de reeks over een familie met een uitvaartcentrum tussen leven en dood bungelt, meandert iedere aflevering tussen werkelijkheid en fantasie. Ik ben een emo-kijker en durf al eens een traantje weg te pinken, en samen met mijn vrouw beginnen te snotteren en elkaar dan uitlachen, dat kan mij gelukkig maken.

Green Wing

Absurde, spitante, gemakkelijke, vergezochte en beeldende humor, ironie en sarcasme: het zit hier allemaal in. Ook ongekookte humor, meneer Huysentruyt. Dus wat hebben we geleerd: ten eerste, Britse humor is meestal veel verfijnder en verregaander dan Amerikaanse. Ten tweede, de Britten hebben duidelijk grotere budgetten om humor te maken dan de Vlamingen. En ten derde, de VRT mag wat mij betreft nog meer geld investeren in Vlaamse humor.

nu Peter Live

Pieter Embrechts en ik waren te gast om promotie te maken voor Time is a Thief, de nieuwe cd van The New Radio Kings, alsook voor mijn drie boeken die bijna tegelijk zijn uitgekomen, Brooddoos, Prins Tsjaiko en Armandus de Zoveelste. Als wederdienst wilden Pieter en ik een lied maken over Miguel Wiels. We hadden beslist om ons als twee onbeschofte boeren te gedragen en een lied te berde brengen waarin de te huldigen persoon belachelijk wordt gemaakt. Pieter stond daar dus scheel te kijken met een pruikje op, zwartgelakte tanden, een bril, een debardeur, en welgeteld twintig seconden later kwam hij het hoofdpodium op als zichzelf om een lied van The New Radio Kings te zingen. Die twintig seconden livetelevisie met die supersnelle metamorfose van lelijke nonkel tot mega-Pieter vond ik onwaarschijnlijk.

Bekijk deze tv-momenten op KNACKFOCUS .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content