De tussenstand

Yung Mavu

Antwerpenaar Yung Mavu ging in 2017 wereldwijd viraal met de Harry Potter-freestylerap Black Magic. Zopas verscheen zijn tweede album Matter of Time II.

Een internationaal klinkende plaat, ook dankzij je trouwe producer Chuki Beats.

Yung Mavu: We waren de voorbije twee jaar gewoon de muziek aan het maken die we wilden. Tot we zo veel materiaal hadden – en dat ook goed bij elkaar bleek te passen – dat we een vervolg konden maken op ons eerste project. Het plaatje klopte, haha.

De lancering van Matter of Time II vond plaats in het MAS, met de eerste NFT-expo in België.

Yung Mavu: Tonya Mas, Chuki’s vriendin, heeft daarvoor gezorgd. We hebben twaalf NFT’s gemaakt – een bij elk nummer op de plaat en nog eentje apart over de Sint-Annatunnel in Antwerpen, waar we de clip voor Black Magic hadden opgenomen. Het zijn dus digitale kunstwerken en elk heeft zijn eigen bijkomende voordeel. Koop je het ene dan krijg je er een exclusieve beat van Chuki Beats bij, een ander zorgt ervoor dat ik je naam zal vernoemen in een van mijn nummers.

Je studeert niet en hebt geen vaste job maar leeft honderd procent voor je muziek. Hoe ziet een doorsnee dag eruit?

Yung Mavu: Opstaan rond elf uur, douchen, eten en op mijn gsm het to-dolijstje checken. Voor vandaag staat daar bijvoorbeeld in: een tiktok over die NFT’s maken, mijn bonnetjes inscannen voor de belastingen, inspiratie opdoen door interviews met andere artiesten te lezen of shows te bekijken. Nadat ik onlangs Jeen-yuhs, die docu over Kanye West had gezien, zei ik tegen mezelf: Noah (Yung Mavu’s echte naam is Noah Mavuela, nvdr.), je kunt best nog tien keer harder werken. Kanye West is altijd al een voorbeeld geweest. Zijn naam verdrinkt in de controverse maar ik zal hem altijd verdedigen. Hij heeft namelijk geen filter. (lacht) Zowel in zijn muziek als in de pers staat hij voor pure zelfexpressie. Dat is toch waar het voor een artist om gaat?

De tussenstand

Terug naar je inspiratiebronnen.

Yung Mavu: Ik ben een gigantische filmnerd, vooral als het op superheldenfilms aankomt. Naar The Batman ben ik al twee keer gaan kijken. Insane, niet normaal. Ik vind het zelfs de beste Batman die ik al heb gezien, omdat de persoonlijkheid van Batman/Bruce Wayne veel accurater is in vergelijking met de oorspronkelijke strips. Hij is brutaler maar ook een gebroken man, geen playboy zoals in andere films. In de trailer komt trouwens een song van Nirvana voor, Something in the Way. Dat vond ik zo indrukwekkend dat ik er van alles over ben gaan opzoeken – zo ben ik dan. Blijkbaar is zoals Robert Pattinson Bruce Wayne nu speelt geïnspireerd door de tragische figuur Kurt Cobain. Zo heb ik ook de muziek van Nirvana herontdekt. En die van Dave Grohl. Echt erg dat hij nu met Taylor Hawkins weer een makker heeft verloren.

De tussenstand

Nooit vermoed dat er een Nirvana-fan in jou schuilt.

Yung Mavu: Ik zal nog meer zeggen: voor Under My Skin, een van mijn nieuwe nummers, was ik geïnspireerd door een video waarin Frank Sinatra de gelijknamige song heel statisch performt, zonder tralala. Normaal ben ik heel energiek, maar live wil ik dat nummer met een gelijkaardige présence proberen te brengen.

De tussenstand
De tussenstand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content