Na Mad Men en Top of the Lake heeft Elisabeth Moss haar derde grote rol in een uitstekende tv-reeks beet. Het wordt tijd dat u eens haar echte naam leert te onthouden. U kunt haar niet ‘Peggy uit Mad Men’ blíjven noemen.

Margaret Atwood gaat er prat op dat er historische precedenten zijn voor alles wat in het boek gebeurt. De verplichte voortplanting gaat terug op de fertiliteitsplannen van de nazi’s en het Ceausescuregime. De correcte benaming is dus niet sciencefiction, wel ‘speculative fiction’. Blijkbaar is er een verschil tussen die twee.

The Handmaid’s Tale werd in 1990 al eens verfilmd met Harold Pinter als scenarist en Volker Schlöndorff als regisseur. Raar detail: de filmversie werd in de markt gezet als een erotische thriller. Tagline: ‘A haunting tale of sexuality in a country gone wrong.’ Dat is goor.

Voorlopig is niet bekend wanneer The Handmaid’s Tale legaal in ons land te zien zal zijn. Met wat geluk kunt u de reeks dus nog gedurende zes maanden aanprijzen aan uw vrienden en collega’s en achteraf met de pluimen gaan lopen. Uw culturele kapitaal voor 2017 is safe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content