Op NEXT staan niet enkele nieuwe socialgamingtitels. Er is ook ruim plaatsvoorzien voor hoogtechnologische apparatuur. Enkele eyecatchers.

Gigapan

Deze tot de verbeelding sprekende camera add-on werd ontwikkeld door medewerkers van de universiteit van Pittsburgh in samenwerking met Nasa, National Geographic en Google. Monteer om het even welke digitale (reflex)camera in de houder en het toestel neemt honderden automatische panoramische foto’s die tot één gedetailleerd beeld van duizend megapixels bewerkt worden! Het is bijna onmogelijk om met een normale camera zulke foto’s op één lijn in een raster te nemen. Met Gigapan hoeft u gewoon de linkse boven- en de rechtse onderhoeken aan te duiden, en de robot doet de rest. Fotografeer een berglandschap en zoom in op de hagedis. U vindt een voorbeeld onderaan de webpagina op www.gigapansystems.com

Prijs: 379 dollar (279 dollar tijdens de beta-fase).

Wazabee

Gamen in 3D zonder een kolossale buitenaardse virtual reality-helm op uw hoofd: het wordt mogelijk met het Wazabee-beeldscherm van de Duits-Canadese producent Spatial View. Nuances in spelwerelden worden versterkt, personages komen tot leven en tegenstanders lijken letterlijk uit het scherm te springen. Voorlopig zijn de 3D-functies nog maar bij een tiental (oudere) games te gebruiken, waaronder Half-Life 2, Need for Speed: Most Wanted, World of Warcraft en Unreal Tournament 2004. Het beeldscherm wordt geleverd met een speciale 3D-driver voor de grafische kaart van uw pc.

Prijs: vanaf 850 euro.

Logitech Harmony One

Wie door het afstandsbedieningsbos van zijn tv, dvd-speler, versterker en espressomachine de bomen niet meer ziet, komt deze universele en programmeerbare remote control met kleuren- touchscreen van Logitech goed van pas. De software maakt verbinding met een databank van meer dan 175.000 apparaten zodat werkelijk elk toestel met één remote bediend kan worden. Gemodelleerd naar het voorbeeld van de voor de upper class bestemde Pronto-afstandsbediening van Philips maakt de Harmony One deze technologie een stuk betaalbaarder. Wie na vier weken niet tevreden is, krijgt van Logitech zelfs zijn geld terug.

Prijs: 199 euro.

JVC NX-BD3

Multimediafreaks kunnen al langer alles-in-één homecinemasystemen op de kop tikken, maar deze nieuwe telg van JVC voegt daar nu voor de eerste maal Blu-raymogelijkheden aan toe. Voorts is de NX uitgerust met een lan-verbinding zodat u muziek, foto’s en video’s rechtstreeks van op uw computer kunt lezen. De versterker kan met een totaalvermogen van 450 watt door geluidsoverlast veroorzaakte burenruzies in de hand werken. Dankzij de front surround-speakers wordt uw woonkamer niet tot een ondoordringbaar woud van luidsprekers herschapen.

Prijs: 999 euro.

Acer – Aspire Predator

Is pc-gaming uw dada , dan wordt dit koperkleurige oranje monster misschien wel uw beste vriend. Vier verschillende edities van de Predator zijn speciaal ontworpen voor veeleisende gamers die het onderste uit de technische kan van hun computer willen halen om probleemloos de snelste en grafisch meest vooruitstrevende games te kunnen spelen. Het vloeibare koelsysteem om oververhitting van de processoren (zelfs na overklokking) te voorkomen, de makkelijk verwisselbare harde schijf en de spetterende blauwe lichtshow maken van deze computer een sterk, maar bijzonder prijzig roofdier. Prijs: vanaf 1799 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content