De tattooverzamelaar

Eerste zin Als ik het met bloed doordrenkte T-shirt over de rug van de bewusteloze man omhoogtrek, komt er een spectaculaire tattoo tevoorschijn.

Er waart een seriemoordenaar rond in het kustplaatsje Brighton. Gewapend met een vlijmscherp mes vilt hij in opdracht van de Verzamelaar zijn slachtoffers, met als trofee: hun exclusieve tattoos. De onervaren inspecteur Francis Sullivan wordt op de zaak gezet en krijgt daarbij hulp van tatoeëerder Marni, die haar expertise en haar vermoedens over de dader deelt. En er is haast bij want met elk hoofdstuk rollen er verse koppen.

Bloed in overvloed in dit thrillerdebuut van Alison Belsham. Ook in overvloed: clichés en leesverveling. Belsham heeft de zoveelste generische thriller geïnkt. Netjes aanwezig: de brullende commissaris, de jaloerse brigadier, de slimme sidekick, de diabolische moordenaar en het klassieke spelletje wie-is-het? Je hebt het overal elders al eens gelezen, én beter want Belshams taalgebruik is armtierig – een personage kijkt ‘droevig en triest’ – en haar plot doorzichtig. Je vraagt je af waarom deze belediging überhaupt uitgegeven wordt.

De tattooverzamelaar *

Alison Belsham, The House of Books (oorspronkelijke titel: The Tattoo Thief), 334 blz., ? 21,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content