DE SUPERHUISVROUW

ELKE WOENSDAG, 21.10 – VIJFTV

Als de hoop strijk een goed zicht op de televisie in de weg staat, de vaat tot het tuinhuis reikt en de vuilniszakken stilaan pootjes krijgen, dan zou een bezoek van VT4’s Superhuisvrouw uw gezin waarschijnlijk ook geen kwaad doen. Tante Kaat, de bekendste én efficiëntste huisvrouw van de Lage Landen, stelt haar gouden raad en schoonmaakenthousiasme nu ten dienste van enkele huishoudens waar het spaak loopt. ‘Het is erg gesteld als je kinderen met hun voetjes aan de grond plakken.’

Hoe hard ben je geschrokken van de rommel?

Tante Kaat: Ik was geschokt. Het verbaasde me op hoeveel manieren mensen er een boeltje van kunnen maken. De een krijgt de was en de plas niet georganiseerd en koopt na een tijd gewoon nieuwe kleren omdat niets nog schoon is. De ander houdt dan weer alles bij onder het mom van ‘gescheiden afvalophaling’. Maar als het papier en de lege flessen zich opstapelen in de woonkamer is de gezelligheid ver te zoeken.

Ben je zelf altijd een ‘superhuisvrouw’ geweest?

Tante Kaat: (beslist) Helemáál niet! Mijn moeder was ervan overtuigd dat ik nog eens zou omkomen in m’n eigen rotzooi. (lacht) Als kind was ik verschrikkelijk, ik stapelde mijn hele kamer vol. Maar dat maakt het voor mij misschien net zo herkenbaar. Ik schrik er wel van, maar ik kan me voorstellen dat je eventjes uit koers raakt: I’ve been there.

Heb je nu na de opnames nog zin om je eigen huis te poetsen?

Tante Kaat: Nog veel meer. Je zou eens moeten weten hoe motiverend dat werkt. Als ik dan ’s avonds thuiskom en ik zie dat er nog vuile potten en pannen op het aanrecht staan, zal ik die toch snel even afwassen. Het is zalig om voor het slapengaan nog gauw iets aan te pakken wat je normaal tot de ochtend zou laten staan. Alleen de wc’s maak ik niet graag schoon, wie zit er nu graag op z’n knieën rond de pot? Maar daarvoor heb ik een schat van een poetsvrouw.

Wat is je ultieme gouden raad voor huishoudklunzen?

Tante Kaat: Niets uitstellen. Eén uur per dag discipline en je hebt een zee van tijd voor verschrikkelijk leuke hobby’s. En niet te veel rommel bewaren, natuurlijk. Wees daarin streng voor jezelf, die vuilnisbak staat daar niet voor niets!

A Few Good Men * Rob Reiner, VS 1992. De vertolking van Jack Nicholson als de eigengereide kolonel is het enige lichtpunt in dit oppervlakkige en voorspelbare militaire rechtszaakdrama met Tom Cruise en Demi Moore als advocaat en officier die de echte schuldigen achter de moord door twee jonge mariniers van een jonge rekruut proberen te achterhalen (20.25 – Ned 3) Eraser * Charles Russell, VS 1996. Arnold Schwarzenegger, hier als geheim FBI-agent in Washington die getuigen beschermt door hun identiteit uit te wissen, doet in deze actieavonturen wat hij het best kan: brokken maken. The Mask-regisseur Charles Russell vergeet er zowaar bij dat ook James Caan en James Coburn in de film meespelen (21.10 – Kanaaltwee) The Count of Monte Cristo ** Kevin Reynolds, VS 2002. Alexandre Dumas’ populaire epische roman over de wraak van de onschuldig veroordeelde matroos Edmond Dantès (Jim Caviezel, bekend van The Passion of The Christ), verraden door zijn aristocratische vriend Fernand de Mondego, vertaald tot degelijk ouderwets Hollywoodentertainment (23.40 – BBC 1) Profiel Portret van het leven en de carrière van zanger Frans Bauer, een dik stotterend jongetje uit het woonwagenkamp dat uitgroeide tot een volksheld voor velen (20.45 – Ned2) Sisters in Law Documentaire over het werk van twee vrouwelijke magistraten in Kameroen, die de strijd aangaan tegen de zwakke positie van de vrouw in de moslimcultuur (22.55 – Canvas).

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content