De Belgen hebben een reputatie hoog te houden in elektronicaland – wij vonden tenslotte de electronic body music en de New Beat uit. Dit zijn, naast Styrofoam, momenteel de sterspelers van het nationale team.

in concert: Stijn, bohrbug en kôhn

op 9/4 op bELgTRONICA op het Domino festival in de AB, Brussel

Stijn

De Antwerpse autodidact Stijn Vandeputte scoorde lokaal al een clubhit met Steentjes Gooien. Het nieuwe Wiezeddegij zou buiten de stadsgrenzen weerklank moeten vinden. Zijn analoge old skool electro is uitdagend en speels à la Peaches. Vooral de dialectische, repetitieve zanglijnen zijn catchy en charmant. Deze bricoleur brengt nu in eigen beheer de full-cd Wat Een Leven – knipoog naar Louis Neefs? – uit. Even experimenteel zou zijn filmwerk moeten zijn. Daar kunt u binnenkort zelf over oordelen: Stijn regisseerde ‘The Making Of…’ van Tom Barmans langverwachte debuutfilm ‘Anywhere The Wind Blows’.

Bohrbug

Dagobert Sondervan leidt verschillende levens. Hij is onder meer te horen als drummer op Daans schitterende cd Bridge Burner en speelt ook live in de spetterende band van de Berchemnaar. Hij roffelt ook bij Monguito, het improvisatieproject van Mauro. Sondervan komt soms ook naar buiten in de gedaante van DJ/producer. Als Anton Price heeft hij al drie EP’s en een dubbelalbum uitgebracht, en onder het pseudoniem Bohrbug fabriceert hij nerveuze breakbeats en desoriënterende geluiden (horen we daar een computer die tilt slaat?).

Köhn & Wio

Köhn alias Jurgen De Blonde stelden we onlangs al voor in onze Powerlist (zie Focus Knack nr. 7). Deze collagekunstenaar heeft Wio (voluit: Wio D’hespeel) als spitsbroeder. Samen spelen ze in de postrockband De Portables. De 26-jarige Bruggeling Wio, van beroep leraar multimedia en webdesign, is ook als elektronisch producer actief. Hij won zo pas met een compositie de Gentse beiaardwedstrijd. Vanaf Pasen zal zijn muziekstuk dagelijks om het uur te horen zijn vanuit het Belfort.

Eavesdropper

Brusselaar Yves De Mey is een eigenzinnig remixer, ontwerper van geluidsinstallaties en ruste- loze klanktovenaar. Hij is altijd te paaien voor multimediale projecten. In het kader van het International VJing Festival gaat hij op 19/4 een confrontatie aan met Funkstörung en de videokunstenaars van Visual Kitchen in La Raffinerie – Plan K in Brussel. Eerder voorzag hij de Toneelhuisproductie Aars! en een dansvoorstelling van Wim Vandekeybus van soundtracks.

Hypnoskull

Patrick Stevens, in 1973 geboren in Waregem, knutselde op vroege leeftijd al tapes met ambient in elkaar. Van zijn Hypnoskullproject, in 1992 gestart, verscheen onlangs de vierde cd Operation Tough Guy!, vol epileptische aanvallen van drum-‘n-bass, industrial en hardcore techno. Het leverde hem meteen een uitnodiging in de legendarische CBGB’s club in New York op. Zijn platen, even compromisloos als Front 242 en Alec Empire, verschijnen bij het Duitse elektronicalabel Ant-Zen Recordings.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content