Als voorproefje een kleine bloemlezing uit het toekomstige aanbod social games.

LittleBigPlanet

Een van de meest geanticipeerde PLAYSTATION 3titels van dit jaar verschijnt half november. In LittleBigPlanet kan de speler zijn eigen levels samenstellen metzelfontworpen objecten, obstakels en voertuigen. Deze levels kunnen vervolgens online met andere spelers gedeeld worden. Bij de gameplay van dit verbeeldingrijke platformspel worden samenwerking en teamwerk stevig aangemoedigd om vooruit (of hogerop) te geraken. Social gaming bereikt met deze titel wellicht een nieuw hoogtepunt.

Home

Het PLAYSTATION 3-antwoord op Second Life heet Home, en dit community-spel zal vermoedelijk eind dit jaar via het PLAYSTATION Network gratis te downloaden zijn. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen avatar en een virtuele woonkamer, die na verloop van tijd zelf in te richten valt. Bepaalde games zoals Far Cry 2 voegen extra kamers aan uw woongelegenheid toe, en vullen die met speciale items. Nieuwe kleding, extra meubilair, zelfontworpen attributen en nieuwe appartementen en huizen behoren ook tot de mogelijkheden. Sony onderzoekt nog de optie van een afgesloten sectie voor volwassenen met trailers van films voor achttienplussers en zelfs virtuele casino’s. U kunt in Home ook met vrienden of collega’s afspreken voor een babbeltje of een gezamenlijke activiteit én uiteraard wereldwijd nieuwe vrienden maken.

Wii Music

Met deze mainstream muziektitel mikt Nintendo op een heel ander publiek dan dat van Guitar Hero en Rock Band. In Wii Music kan u in totaal met vier spelers meer dan zestig instrumenten bespelen met de standaard Wii-motes. De tracks passen zich aan uw persoonlijke stijl aan en volgen uw tempo in plaats van andersom. Bekende deuntjes uit de geschiedenis van de popmuziek, videogamethema’s en filmsoundtracks zitten standaard in de tracklist. Muzikale improvisaties worden mogelijk en drummers kunnen de Balance Board zelfs als dubbel drumpedaal gebruiken.

EyeToy-Play: Hero & Pom Pom Party

PlayStation 2 mikt met deze twee EyeToy-titels op kinderen tot 14 jaar. In Pom Pom Party zien meisjes zichzelf (gefilmd door de lens van een usb-camera) op het tv-scherm, terwijl ze als een cheerleader door de woonkamer dansen en de bijgeleverde pom pom-set ritmisch heen en weer schudden. Hero wordt geleverd met een groen zwaardje uit kunststof en laat jongens zich via allerlei proeven en spelletjesals een heldhaftige ridder uitleven.

Buzz! Junior: Ace Racers

Deze kinderreeks gooit het met Ace Racers over een andere boeg. Een snel reactievermogen is nodig voor deze grappige wedstrijdjes met racevoertuigen te land, ter zee en in de lucht.De besturing is met de gasknop opde Buzz!-zoemerset doelbewust poepsimpel gehouden zodat zelfs de allerkleinsten hiermee aan de slag kunnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content