Wat hebt u onthouden van alle entertainment waarmee de wereld de afgelopen tien jaar werd verblijd? Wij peilen zes weken lang naar uw kennis van de films, platen, tv-programma’s, games… die sinds het ontstaan van Knack Focus zijn uitgekomen.

1 Eén plus één is niet altijd twee. Bij beroemde ‘power couples’ waarvan het geheel meer is dan de som van de delen, bedacht de Amerikaanse tabloidpers de afgelopen jaren een nieuwe omschrijving: de zogenaamde ‘uniname’ met een samentrekking van de twee afzonderlijke namen. Welke ‘uniname’ is niet ingeburgerd geraakt?

A Bennifer (Ben Affleck + Jennifer Lopez)

B TomKat (Tom Cruise + Katie Holmes)

C Brangelina (Brad Pitt + Angelina Jolie)

D Ashmi (Ashton Kutcher + Demi Moore)

E Maditchie (Madonna + Guy Ritchie)

2 Honderdveertig tekens, zoveel geeft de microblogsite Twitter sinds 2006 aan zijn gebruikers om te vertellen waarmee ze bezig zijn. Niet veel, zegt u? Wel, voor sommige mensen is het toch meer dan genoeg om dingen die ze het best privé zouden houden met de hele wereld te delen. Waarover werd er nog niet ‘in real time’ getweet?

A Een miskraam

B Een bevalling

C Seks

D Een moord

E Een abortus

3 Niemand was de afgelopen tien jaar zo alomtegenwoordig als Paris Hilton. Waarom, daar breken we ons nog altijd het hoofd over, maar de blonde deerne was niet uit het nieuws weg te slaan. In de VS dook ze zelfs even in de politiek op, toen haar naam verbonden werd met een wetsvoorstel dat in het Amerikaanse Congres werd ingediend. Wat hield dat voorstel, dat uiteindelijk niet goedgekeurd werd, in?

A Hervorming van het successierecht, waarvan vooral de erfgenamen van superrijken, zoals Paris Hilton, zouden profiteren.

B Strengere regels omtrent paparazzi, waardoor fotografen op minstens 50 meter van hun prooien, zoals Paris Hilton, zouden moeten blijven.

C Nieuwe en strengere wetgeving omtrent ‘driving under the influence’ oftewel dronken achter het stuur van een auto kruipen, naar aanleiding van de arrestatie van Paris Hilton na zo’n vergrijp.

4 Hoezo, leerling-tovenaar? Niet alleen de boeken van Harry Potter hebben de afgelopen tien jaar miljarden opgebracht, ook de verfilmingen deden de kassa’s rinkelen. Voorlopig – met nog twee films in de pijplijn – staat de teller in het totaal op een slordige 5 miljard euro – maar niet alle Harry Potters brachten even veel op. Zet de verfilmingen in de goede volgorde, van de meest winstgevende naar de minst populaire.

A 1 – 2 – 4 – 3 – 6 – 5

B 4 – 2 – 1 – 3 – 6 – 5

C 1 – 5 – 6 – 4 – 2 – 3

5 Na acht seizoenen van 24 mocht ‘special agent’ Jack Bauer eindelijk eens naar het toilet, een hapje eten en wat rusten. En dat was verdiend, want de man heeft de Verenigde Staten de afgelopen jaren voor heel wat onheil behoed. Weet u nog welke rampen dat precies waren? Verbind elk seizoen met het icoontje dat bij de terroristische aanslag uit die jaargang hoort. Let wel: het gaat hier telkens enkel om de belangrijkste dreiging uit het seizoen – Jack heeft immers ieder jaar wel een pistool tegen zijn hoofd gehad!

6 Singles en albums worden massaal illegaal gedownload, maar voor concerttickets waren mensen de afgelopen tien jaar vreemd genoeg wel nog bereid om centen neer te tellen – en nog geen beetje ook. Welke band heeft volgens het Amerikaanse vakblad Billboard sinds 2000 de meeste inkomsten gehaald uit tournees?

A The Rolling Stones

B U2

C Bon Jovi

D Dave Matthews Band

E Coldplay

De antwoorden vindt u op

KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content