De OK boomer-test voor boomers

De leuze ‘OK boomer’ is uitgegroeid tot hét antwoord van generatie Z op zowat al wat conservatieve boomers – kort voor babyboomers – uitkramen op sociale media. Heeft uw vervelend zestienjarig nichtje ‘OK boomer’ gereageerd op een van uw compleet onschuldige Facebookposts? Ontdek hier of dat al dan niet terecht was.

Wat hebt u precies op Facebook gedeeld?

A Die ene meme uit 2013 van die hond met een ludieke boodschap over zeurende millennials. Als dat al niet meer mag.

B Mijn stevig onderbouwde mening over waarom al die klimaatspijbelaars beter op school zouden zitten in plaats van wat rond te hangen met vrienden om nadien al hun afval achter te laten en door hun ouders te worden opgepikt met de auto. Hypocriete bende. Wij waren dankbaar dat we naar school móchten gaan en als het koud was, deden we gewoon een extra trui aan. Trouwens, Sonya vindt dat ik gelijk heb. Ze reageerde met een duimpje.

C Een foto van de ondergaande zon die ik op onze laatste trip naar Tenerife heb gemaakt, met daarover de boodschap ‘Pluk de dag’. In Comic Sans MS.

Gebruikte u daarbij leestekens of caps lock?

A Enkel caps lock, maar dat had ik pas door nadat ik het al had gedeeld. Ik heb dan maar onder het bericht gereageerd dat het eigenlijk in kleine letters moest. Kwestie van niet over te komen als iemand die niet met een computer kan omgaan.

B Enkel EN WIE GAAT DAT ALLEMAAL KOMEN OPKUISEN in caps lock, bijgestaan door vijf uitroeptekens.

C Caps watte?

Bent u akkoord met de stelling: ‘In mijn tijd was alles beter’?

A Ha ha. Laat me niet lachen. De jeugd heeft het nog nooit zo makkelijk gehad. Alles wordt hen in de schoot geworpen en ze zijn nog niet content.

B Absoluut. Wij spraken nog met elkaar in plaats van heel de dag achter onze gsm te zitten. Alleen de warme winters zijn nu beter. En zelfs dat willen ze ons afpakken!!!

C Ja. In ons dorp woonde toen ook al wel een Marokkaan, de Mohammed, maar die was heel goed ingeburgerd en at gewoon stoofvlies met friet zoals iedereen.

Zou u zichzelf een ruimdenkend persoon noemen?

A Leven en laten leven, zeg ik altijd. Ik heb zelfs niets tegen homo’s. Ze moeten het alleen niet door onze strot duwen.

B Natuurlijk, maar sommige mensen overdrijven gewoon. Tegenwoordig mag je een janet al geen janet meer noemen of je eigen schoonmaakster niet meer in de poep knijpen. De slinger slaat door.

C Ja, er zijn ook goede Marokkanen. Kijk maar naar Mohammed. Ik zeg altijd goedendag als ik hem tegenkom.

Resultaten

Meestal A: OK boomer / Meestal B: OK boomer / Meestal C: OK boomer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content