Vanaf maandag 31/8, één

Een nieuw programma kun je De Laatste Show na tien seizoenen bezwaarlijk nog noemen, maar de dagelijkse talkshow zal er dit najaar wel helemaal andersuitzien. Met een nieuw decor, nieuwerubriekgasten – die bij het ter perse gaan nog niet vastlagen – en natuurlijk ook een nieuwe presentator, Michiel Devlieger, die de plaats van FriedaVan Wijck inneemt.

Had je zelf al nagedacht over depresentatie van ‘De Laatste Show’ voor je de vraag kreeg?

Michiel Devlieger: Ik wist natuurlijk al langer dat Frieda ermee zou stoppen, en in de weken voor ik gevraagd werd, voelde ik het ook wel wat aan mijn water. Maar ik was op dat moment met zoveel andere dingen bezig dat ik er eerlijk gezegd pas serieus over nagedacht heb zodra de vraag effectief gesteld was. Ik heb wel even mijn tijd genomen om af te wegen of ik het al dan niet zou doen. De Laatste Show is nu eenmaal niet met iets anders te combineren, hé?

Wat gaf dan de doorslag?

Devlieger: Ik vond het idee om een dagelijkse talkshow te presenteren wel prikkelend, en het ritme trok mij ook aan. Aan Van Vlees en Bloed, dat maar een dikke driehonderd minuten duurt, ben ik meer dan twee jaar bezig geweest, terwijl je in De Laatste Show tweehonderd minuten televisie per week moet maken. Dat vind ik toch, bij gebrek aan een beter woord, een uitdaging. Dus heb ik besloten om me voorlopig afzijdig te houden bij nieuwefictieplannen.

‘Iedere presentator drukt zijn eigen stempel op ‘De Laatste Show’, zei netmanager Jean Philip De Tender bij de voorstelling van het nieuwe tv-seizoen. Hoe ziet jouw stempel eruit?

Devlieger:(Blaast) Dat weet ik niet, dat zal nog moeten blijken. Het klopt wel dat elke presentator zijn eigen stijl heeft, maar het programma blijft op zich wel hetzelfde: een opeenvolging van gesprekken en rubrieken. Ik kan ook niet echt zeggen bij wie van mijn voorgangers ik het meeste aanleun, waarschijnlijk ben ik een beetje een mengvorm van de drie.

Het decor is wel grondig onder handen genomen: het publiek zit nu in het midden en daarrond staan verschillende praathoeken. Was dat jouw idee?

Devlieger: Van mij en de redactie, ja. Eigenlijk wilden we ervoor zorgen dat we wat meer vrijheid krijgen, dat we niet per se met onze gasten in de zetel moeten blijven zitten, maar zelf kunnen kiezen hoe we een gesprek aanpakken. De basisgedachte was: hoe meer vrijheid, hoe gemakkelijker het wordt om voor verrassingen te zorgen.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content