Vanaf maandag 1/2 ca 22.00 – één

Zodra er weer een Slimste Mens verkozen is, keert Michiel Devlieger terug met De laatste show. Devlieger en zijn redactie huldigen het principe dat stilstaan achteruitgaan is. Zo krijgt het tweede luik van zijn eerste De laatste show-seizoen meteen twee nieuwe rubrieken. ‘De boekenberg en Sven De Leijer blijven. Paul Baeten Gronda keert niet terug, omdat hij in 2010 tijd wilde om te schrijven. En Lieve Scheire en Jelle De Beule hebben dan weer al hun energie nodig voor een nieuw Neveneffectenproject.’

Wat worden dan de nieuwe rubrieken?

Devlieger: Eentje weten we zelf nog niet. (Lacht) Illusionist Gili, de man die haarfijn de uitslag van Het zesde zintuig wist te voorspellen, staat wel al vast. Hij zal wekelijks komen bewijzen dat iederéén een zesde zintuig heeft. Zo is het zeker de bedoeling dat hij uit de doeken komt doen hoe cold reading in z’n werk gaat. Tegelijkertijd hoop ik dat Gili’s rubriek de charme heeft van ouderwets variété, met trucs die je níét kunt ontrafelen.

Welke balans maak je zelf op van jouw eerste ‘De laatste show’-maanden?

Devlieger: Ik had mij voorgenomen dat ik na een maand het gevoel moest hebben dat die zetel als het ware in mijn salon staat en dat ik me er helemaal thuis voel. Tot mijn eigen aangename verbazing was dat al na een week het geval. Het deed geweldig veel deugd dat de kijker ook meteen mee was. Hoe was het om na ‘Van vlees en bloed’, waar je twee jaar aan had kunnen schaven, met een dagelijkse deadline te zitten?

Devlieger: Een heel contrast natuurlijk. Ik kwam ook terecht in de grootste redactieploeg waarmee ik al gewerkt heb. Al snel leer je dat je moet loslaten en dat je mensen moet vertrouwen. In het woord ‘delegeren’ zit het woord ‘eren’, jazeker!

‘De laatste show’ staat of valt met het vinden van boeiende gasten. Vuur jij jouw redactie aan als een onvervalste Bucky?

Devlieger: ‘Variatie en verrassing’ is ons motto. Een gast mag de voorbije jaren al drie keer langs zijn geweest, als hij iets nieuws of boeiends te vertellen heeft, is hij welkom. En naast een BV heb ik graag een minder voor de hand liggende gast, zoals de Europese kampioen ploegen. Dat levert toch net iets meer op.

Eén keer viel je uit je rol als beheerste gastheer. Je leek oprecht blij als een kind toen Sting plots ‘Message in a bottle’ speelde met De laatste show-band.

Devlieger: Ik was ook zo blij als een kind. Zoals ik eruit flapte, had ik een ticket voor het geannuleerde Sportpaleisconcert van The Police. Message in a bottle was ook echt een verrassing. De afspraak was dat Sting kwam praten, niet spelen. Dat doet hij niet graag in een tv-studio en zelfs dan nog zou het ons een arm en een been gekost hebben. Hij zou enkel uit zijn recentste soloplaat hebben willen spelen met gekwalificeerde muzikanten. We mogen Dennis Rodman eeuwig dankbaar zijn dat hij Sting zo spontaan wist te overhalen. Even straf doen als die aflevering wordt moeilijk, maar dat is wel het streefdoel.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content