De killers uit Badlands zijn de killers uit Natural Born Killers

© Getty images

Gebaseerd op de moorddadige tieners Charles Starkweather en Caril Ann Fugate

Ter opfrissing van uw geheugen: Natural Born Killers is een film van Oliver Stone over Woody Harrelson en Juliette Lewis, een koppel met enig leeftijdsverschil dat door het land reist en mensen vermoordt. Badlands is dan weer een film van Terrence Malick over Martin Sheen en Sissy Spacek, een koppel met enig leeftijdsverschil dat door het land reist en mensen vermoordt. Wat overigens erg hard doet denken aan David Lynch’ Wild at Heart en Dominic Sena’s Kalifornia, twee films over een koppel met enig leeftijdsverschil dat door het land reist en mensen vermoordt.

Er begint zich een patroon af te tekenen.

De reden? In 1958 trokken de echt bestaande Charles Starkweather en Caril Ann Fugate acht dagen door Nebraska en Wyoming en vermoordden ze elf mensen. Hij was 19. Zij was 14. Hollywood was zo geïntrigeerd door dat leeftijdsverschil dat sindsdien negen films, zes tv-series en één tv-film zich hebben laten inspireren door de moorden. Ze mogen dan andere namen hebben, de killers uit Natural Born Killers zijn wel degelijk dezelfde personages als die van Badlands.

Rebellerende moordenaars, onschuldige tienermeisjes, allesverschroeiende liefde en de symbolische kracht van de snelweg: zo rond dit punt zit u waarschijnlijk te denken: ‘Gek eigenlijk dat Bruce Springsteen daar nog geen song over heeft gemaakt, want dat klinkt totaal als een Bruce Springsteensong’. Wel, dat heeft hij dus wel. Twee zelfs. Nebraska – de song – is het verhaal van de Starkweather-moorden. Badlands – ook de song – gaat over Starkweathers motivering.

Weet u dat ook weer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content