Knack Focus maakt vanaf nu elke maand een eigenzinnige selectie uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime. Bij het begin van de maand lijsten we onze keuze hier op, abonnees van de betaalzender kunnen de selectie terugvinden in het Prime-menu onder de hoofding ‘De keuze van Knack Focus’. Volg de gids!

ENLIGHTENED – SEIZOEN 2

Vanaf 4/2, elke maandag om 22.30 – Prime Series. Ook op Prime à la Carte

Wat het eerste seizoen van deze HBO-comedy over een carrièredame die na een zenuwinzinking terugkeert als een newagegoeroe precies was, valt moeilijk te zeggen. Een satire op zelfhulpgeneuzel? Een pamflet tegen de onmenselijke druk in grote ondernemingen? Een drama over een sterke vrouw die haar leven opnieuw op orde probeert te krijgen? Zeker is dat Laura Dern bijzonder veel indruk maakte in de hoofdrol en dat Enlightened een buitenbeentje is, zelfs binnen de HBO-catalogus. Het tweede seizoen, dat in januari in de VS is begonnen, werd in ieder geval bijzonder enthousiast onthaald, met een score op Metacritic ( dat het gemiddelde berekent van de recensies in de Amerikaanse pers) van 96 op 100.

GIRLS – SEIZOEN 2

Vanaf 12/2, elke dinsdag om 22.30 – Prime Series. Ook op Prime à la Carte.

Wellicht de hipste serie van het moment, een tragikomische blik in het hoofd van enkele jongedames op de drempel van de volwassenheid, aarzelend om voorgoed het burgerlijke leven binnen te treden. Reeks 1 van Girls, ook uit op dvd, kreeg onlangs nog twee Golden Globes, reeks 2 is net begonnen op de Amerikaanse televisie.

THE KILLING – SEIZOEN 3

Dinsdag 5/2, 22.30 – Prime Series. Het volledige derde seizoen is nog te bekijken à la Carte.

Sarah Lund neemt afscheid in stijl, in de finale van het derde en laatste seizoen van de Deense misdaadserie.

SONS OF ANARCHY – SEIZOEN 5

Vanaf 7/2, elke donderdag om 22.30 – Prime Series.

Just when we thought we were out, sleurde het uitstekende vierde seizoen ons weer in de wereld van motorbende SAMCRO. In reeks vijf moet nieuwbakken leider Jax zijn autoriteit binnen de club proberen te bestendigen.

LA PIEL QUE HABITO

Première op zondag 10/2, 21.00 – Prime Star. Ook à la carte.

De recentste film van Pedro Almodóvar, een medische en mysterieuze thriller over een plastisch chirurg (Antonio Banderas) die een artificiële huid probeert te kweken.

OSCARSPECIAL

18-24/2, alle Prime-kanalen.

Tussen 18 en 24/2 zendt Prime in de aanloop naar de Oscarshow elke dag een Oscargenomineerde uit het verleden uit. Niet te missen zijn Tinker Tailor Soldier Spy (donderdag 21/2, Prime Fezztival), Dr Strangelove (vrijdag 22/2, Prime Action), The Artist (zaterdag 23/2, Prime Star) en Moulin Rouge (zondag 24/2, Prime Star).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content