21.50 – KANAALTWEE (HERUITZENDING OP VRIJDAG 11/11 OM 20.10)

DE HEREN MAKEN DE MAN

Het laatste bastion is gevallen. Ter afsluiting van het tweede seizoen neemt De Heren Maken De Man vanavond (woensdag 9 november) Robbe De Hert onder handen, een man van wie wij tot nu toe altijd gedacht hebben dat hij geen zier gaf om zijn looks, zijn kapsel of de inrichting van zijn appartement. Hoe hebben de vijf stylisten van Kanaaltwee de filmregisseur kunnen overhalen om zijn onafscheidelijke handdoek even opzij te leggen en zijn ongeschoren imago in hun handen te leggen?

Robbe De Hert: Ze hebben het mij gewoon gevraagd. Kijk schat: als je in de Vlaamse cinema werkt, dan moet je alles meepakken wat op je weg komt. Sommigen gaan in de fabriek werken, ik doe dit. Ik moet toch ergens mijn kost mee verdienen? De situatie vandaag in de filmerij is een echte schande, je houdt het niet voor mogelijk. Onlangs kwam ik een technieker tegen en die verwoordde het zo: vroeger kwamen de producent en de regisseur van een film in een rammelende auto naar de set en hadden de techniekers een dikke Mercedes, nu moeten ook de techniekers met een deux-chevauxtje rijden.

En: hoe is de metamorfose verlopen? Krijg je veel reacties van je vrienden?

De Hert: Ik heb beloofd om daar niets over te vertellen vooraleer de aflevering op televisie is geweest. Maar goed: ze hebben mij glad geschoren en mijn haar is naar de kloten. En mijn appartement is nu zo luxueus ingericht dat ik geen plaats meer heb om mijn boeken te zetten.

Hoge Bomen In het derde deel van de reeks over macht en invloed in België staat Johan Vermeersch centraal, bouwondernemer en eigenaar van voetbalclub FC Brussels (20.45 – Canvas) l 7/7: The Day The Bombs Came Documentaire over hoe de Britse veiligheidsdiensten gereageerd hebben op de terroristische aanslagen in Londen eerder dit jaar (22.00 – BBC1).

En plein c£ur H Pierre Jolivet, FR 1998. De filmografie van Pierre Jolivet telt ondertussen al een tiental films (Fred, Ma petite entreprise), maar toch krijgt deze discrete Franse regisseur en scenarist niet altijd de aandacht die hij verdient. Jolivet draait gewoonlijk populaire, pretentieloze komedies met een sociale ondertoon, zoals in deze onderhoudende film waarin de jonge dievegge Virginie Ledoyen advocaat Gérard Lanvin om haar hand draait. Een remake van Claude Autant-Lara’s op Simenon gebaseerd Gabin-drama En cas de malheur (21.15 – RTBF)? Hush (0) Jonathan Darby, VS 1998. Gwyneth Paltrow beleeft de schrik van haar leven wanneer ze na haar bevalling op het Kentucky-landgoed van haar man geconfronteerd wordt met een demonische schoonmoeder die het kind voor zich wil houden. Jessica Lange, in een van haar zeldzame rollen als slechterik, is het enige lichtpuntje in deze banale, nooit geloofwaardige en onzinnige variant op films als Rosemary’s Baby (21.15 -VIJFtv).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content