Gebaseerd op FBI-profiler John Douglas

Mindhunter is een politiereeks, ontwikkeld door David Fincher voor Netflix. De serie volgt FBI-agenten Holden Ford en Bill Tench in hun pionierswerk inzake profiling en seriemoordenaars in de late jaren zeventig. De twee heren zijn de eersten met het plan om opgesloten seriemoordenaars te interviewen en die kennis te gebruiken om lopende onderzoeken te helpen.

U beseft het waarschijnlijk niet, maar u hebt Holden Ford al eens eerder gezien. Niet de acteur, maar het personage. Of toch als u The Silence of the Lambs gezien hebt. Of Manhunter. Of Red Dragon. De film Hannibal. De serie Hannibal. Eender welke aflevering van Criminal Minds.

Mindhunter is namelijk gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit, een non-fictieboek van John Douglas en Mark Olshaker, twee echt bestaande FBI-profilingpioniers, waarbij John Douglas model stond voor het personage Holden Ford. Aangezien Hollywood iets van een obsessie met seriemoordenaars heeft en Douglas de autoriteit is waar het seriemoordenaars betreft, is het niet de eerste keer dat hij model staat voor een personage. Douglas is wat ze in Hollywood ‘een populaire jongen’ noemen. Twee flikken uit Criminal Minds zijn op hem gebaseerd; Douglas was de inspiratie voor Jack Crawford uit The Silence of the Lambs, waardoor meteen ook alle verwante personages uit het Hannibal-universum op hem gebaseerd zijn. John Douglas is al gespeeld door Harvey Keitel, Laurence Fishburne, Scott Glenn, Dennis Farina en vier andere acteurs.

Niet Jodie Foster, nee.

Douglas was de ándere flik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content