De andere vrouw

Eerste zin Vanaf de top van Primrose Hill lijken de torenspitsen en koepels van Londen, afgetekend tegen de dageraad, wel de geschilderde achtergrond van een filmstudio, waar acteurs wachten om hun plek in te nemen en een onzichtbare regisseur op het punt staat om ‘Actie!’ te roepen.

Hoe wordt je kleurloze, saaie pa plots het middelpunt van een plot die zo in Thuis kan? Joe O’Loughlin treft zijn vader comateus en met zware hoofdletsels in het ziekenhuis aan. Naast het bed zit een hem totaal onbekende vrouw die beweert dat ze met zijn vader is getrouwd. Al twintig jaar, ook al zijn Joes ouders al zestig jaar samen. Joes vader is een gerenommeerde oud-chirurg, een koude en afwezige vader, conservatief en ‘zo betrouwbaar als een kaart van Hallmark’. Een man ook die altijd kritiek heeft op zijn enige zoon, die in plaats van geneeskunde voor de klinische psychologie koos. Pas nu, nu hij zijn geheime leven begint bloot te leggen, komt Joe nader tot zijn vader. Niet gedreven door boosheid of teleurstelling, maar omdat hij nu eindelijk een interessante vader voor zich ziet, met gebreken die hij wel begrijpt. Omdat het duidelijk is dat Joes vader slachtoffer is van een moordaanslag, doet hij een beroep op zijn oude vriend, politieman Vincent Ruiz, en samen leggen ze de vader en zijn verleden bloot.

Professor Joe O’Loughlin is al een tijdje een van de interessantste thrillerpersonages. In dit boek is hij erg in zichzelf gekeerd. Hij is intussen ook een alleenstaande vader van twee dochters en parkinsonpatiënt, én een man met een hunkerend hart naar liefde, waarheid en een vader die voorgoed dreigt te verdwijnen.

De andere vrouw ***

Michael Robotham, Cargo (oorspronkelijke titel: The Other Wife), 400 blz., ? 19,99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content