David Janssen

Palomine, de band van frontman David Janssen, heeft in elk land ter wereld een fan. Dat klinkt als een Facebookverslaving.

Kom jij ooit nog weg van de computer met al die fans waar je contact mee houdt?

De laatste tijd weinig. We brengen volgende week onze plaat uit, dus nu is het erg druk, veel mails, veel onlinepromo.

Hoe komen jullie aan zoveel fans?

Vorige keer hielden we onze cd-voorstelling in een mijn onder de grond. Nu wilden we weer iets speciaals doen. Onze Australische producer zei dat we onze muziek zo breed mogelijk moesten verspreiden, over heel de wereld. We zitten op veel sociale netwerk-sites en we wilden bewijzen dat we overal geweest waren.

Is dat gelukt?

Ja, de opzet was dat we de plaat pas zouden uitbrengen als we effectief uit elk land één fan hadden. We hebben er nu 194, uit elk land eentje, die bewezen hebben dat ze fan zijn door een filmpje naar ons te sturen waarin ze zeggen wie ze zijn, uit welk land ze komen en dat ze onze muziek leuk vinden.

Ambitieus. Hoe vind je al die mensen?

Eerst zijn we naar Wikipedia gesurfd om een lijstje te maken van alle staten die er zijn. Dan zijn we beginnen bellen en mailen naar mensen uit onze vriendenkring – de Europese landen hadden we zo snel binnen. Voor andere continenten moesten we overschakelen op Facebook en Interpals.com, een soort internationale website voor pennenvrienden. Daar hebben we veel mensen gevonden. We hebben ook een aantal ambassades aangesproken.

Waarom doet een wildvreemde eigenlijk mee aan zo’n project?

Die vraag kregen we vaak: ‘Waarom zou ik mezelf moeten filmen?’. We gaven elke deelnemer een downloadlink naar ons album zodat ze het konden beluisteren. Bovendien worden alle video’s gebruikt voor het maken van onze videoclip, dus al die mensen zijn deel van een groter geheel: daarmee konden we hen overtuigen.

Zijn er landen waar je moeite mee had?

Ja, naar Vaticaanstad zijn we gewoon zelf gegaan, daar hebben we het laatste filmpje opgenomen. Noord-Korea was ook een zware dobber. Iedereen zei dat het ons nooit zou lukken. Mensen die met vreemden praten, kunnen er vervolgd worden en alle internetportals worden afgesloten, dus aan het internet hadden we ook niks. Uiteindelijk hebben we een Nederlandse reisleider gevonden die onze cd naar daar heeft meegenomen en een video heeft opgenomen in Noord-Korea.

Houden jullie nu nog contact met al die mensen?

Ja, onze cd-release zal wereldwijd live gestreamd worden. Er zal 100 man aanwezig zijn, die krijgen van Variphone allemaal oortjes en horen ons op die manier spelen. Zonder oortjes hoor je enkel mij zingen en wat getokkel van de gitaren.

Attention Alpha, de nieuwe plaat van de Limburgse groep Palomine, verschijnt op 20 juni. Meer op Palomine.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content