Google beschouwt Dave Peters onderhand als een extra lichaamsdeel. En het begin van pure ontspanning.

Deze week speel je in ‘ADHDave’ de dialecten tegen elkaar uit. Heb je ook daarvoor Google afgespeurd?

Dat nu niet. Zelfs tijdens reguliere ADHDave -uitzendingen komen mensen al spontaan met leuke dialectwoorden. Als ik een Zuid-Afrikaan moet interviewen, zoek ik wel vooraf online al ’s wat grappige zinsneden. Sites kan ik moeilijk noemen, ik doe haast alles via Google. Dat is zowat een extra lichaamsdeel geworden.

Zit je ook buiten de werkuren veel op het internet?

’s Avonds kan ik als pure ontspanning toch wel nog twee uurtjes voor de computer doorbrengen. Waaraan ik dan mijn tijd spendeer? Voetbalsites. Echt waar: van voetbalkrant.com over sporza.be naar 11online.be. Als ik écht veel tijd heb zoek ik via google naar ‘groundhopping’, foto’s en filmpjes van mensen die hun leven wijden aan het bezoeken van alle voetbalstadions ter wereld.

Je bent een grote stand-upcomedyfan. Daar enige aanraders?

In Brighton bezocht ik onlangs de comedyclub Komedia, en die hebben een fijne nieuwsbrief. Zo kom ik op YouTube wel eens uit bij filmpjes van Stewart Francis, een Canadees met ongelooflijke oneliners, en Steven Wright, die de voice-over voor Reservoir Dogs insprak. Hilarisch!

Ben je een van die vele verwoede Facebookers?

Wel neen, al vind ik het geweldig dat ook dat tegenwoordig voor leuke showbizzweetjes wordt gebruikt. Zelf ben ik een laatbloeier op dat vlak. Na het werk lijd ik ook aan het tamzaksyndroom: ik word al moe als ik alleen maar dénk aan het bijhouden van zo’n pagina. Chatten heb ik één week gedaan, best verslavend eigenlijk. Maar ik zie mezelf geen lief vinden via het internet.

Misschien wel wat naakte zelfhulpplaatjes?

Tuurlijk zoek je daar in het begin naar, maar op de duur worden dat huizenhoge clichés. Ik zit ’s nachts liever naar de zitjes van een desolaat voetbalstadium te kijken dan naar de heuveltjes van een of andere Erika. Bovendien haal je zo toch ellende binnen.

Spreek je uit ervaring?

Wel… Op mijn eerste job kreeg ik van een collega een schijnbaar onschuldig mailtje mét bijlage. Na mijn klik gebeurde er niets, tót een kwartier later mijn baas achter mij stond en op mijn bureaublad een close-up van een tot aan de knieën behaarde venusheuvel verscheen. Plus: de melding ‘ Congratulations. You’ve been bearded.’ Ik klik sindsdien toch een stuk voorzichtiger. (Lacht)

Waarop klik je wél nog graag?

‘Japanese tv’ op YouTube, regelrechte slapstick! Of via Google op enkele livecams in New York – ik ben een grote fan. Op sportwereld. be houd ik mijn MegaScore-ploeg in de gaten, en online durf ik ook wel eens Fifa te spelen. Jawel, ik kom dus wéér bij voetbal uit. De bal is rond, hé.

Tijdens de Week van de Taal (20-26/10) gaat Dave Peters in ‘ADHDave’ op Donna op zoek naar het sappigste dialect van Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content