DANCE TO THE SOUND OF B

Dat België een bepaald niet onbelangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van de dancecultuur, pepert The Sound of Belgium u nogmaals in. Deze keer niet met een documentaire, maar met een party.

Het werd er de voorbije jaren – in een schijnbaar collectieve drang om aan te tonen dat ons land méér is dan chocolade, bier, en ooit de beste wielrenner ter wereld – door documentairemakers, artikelenschrijvers en compilatiesamenstellers ingestampt, op het pompende ritme van een op 33 in plaats van 45 toeren afgespeelde newwavesingle: dat het kleine Belgenland ooit een grote rol heeft gespeeld in de ontvoogding van de elektronische dansmuziek en de clubcultuur.

Vooral de ook op Canvas uitgezonden documentairefilm The Sound of Belgium van Jozef Devillé plaatste die verwezenlijking op flitsende wijze in een historische context. We hoeven u dus al lang niet meer uit te leggen dat discotheek Boccaccio beroemd en berucht was tot ver buiten de gemeentegrenzen van Destelbergen, dat dj Dikke Ronny eigenlijk niet dik was, maar wel mee aan de basis stond van het newbeatgenre in de Brusselse club AB, dat Maurice Engelen met Praga Khan en Lords of Acid de Amerikanen leerde dansen op met sm gepimpte techno, dat R&S een Gents platenlabel is waar ze tot in Detroit over spraken, en dat daarvoor de industrial van The Neon Judgement zijn invloed al deed gelden tot ver buiten Leuven, en dat dáárvoor Lou Deprijck behalve een vreemde vogel ook een producer en songschrijver was die hits scoorde van Heist-op-den-Berg tot Pattaya. Maar we doen het lekker tóch, want op 4 oktober blazen al die pioniers uit de Belgische muziekgeschiedenis, en vele anderen, verzamelen in Brussels Expo. Voor een feestje uiteraard, of wat had u gedacht! Eenmaal, andermaal: let’s roooock to the beat!

THE SOUND OF BELGIUM – THE PARTY

Op 4/10 in Brussels Expo. Alle info: tsob.be/party

GRATIS NAAR THE SOUND OF BELGIUM – THE PARTY

Voor al wie bij The Sound of Belgium – de documentaire – de benen voelde kriebelen, is er nu The Sound of Belgium – The Party. Op zaterdag 4 oktober hanteren onder meer Praga Khan en The Neon Judgement live het oogpotlood in Brussels Expo. Vette plakken vinyl worden van onder het stof gehaald door CJ Bolland, Sven Van Hees, Yves Deruyter en een hele rist anderen. En uw gastheer is de legendarische Lou Deprijck. Ça plane pour nous, quoi! Wij mogen 4 x 2 vip-tickets weggeven. Naast toegang tot de party mag u daarmee ook op de vip-parking, in de vip-area. All this en nog gratis consumptiebonnen toe!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content