Liv Tyler is lang niet de enige actrice wier vader al hoge toppen scheerde toen zij het verschil tussen een jongen en een meisje nog niet kende. Vraag is alleen of de jongedames het ook zonder de hulp van hun notoire gezinsleden ver hadden gebracht. Een overzicht van de bekendste dochters.

Angelina Jolie (Onafhankelijkheidsfactor 10)

Haar echte naam is Angelina Jolie Voight. Dat ze de dochter is van veteraan Jon Voight mag bovendien blijken uit de film Tomb Raider waarin ze samen met haar vader acteert. Toch lijkt het alsof Jolie er op eigen houtje is geraakt. Ze studeerde aan het Lee Strasberg Theatre Institute en heeft een diploma audiovisuele kunsten op zak van de New York University. Voor ze doorbrak met haar rol in de film Girl, Interrupted was ze onder meer te zien in videoclips van Lenny Kravitz en The Lemonheads. Ze begon haar loopbaan in Hollywood overigens helemaal onderaan de ladder met prullen als Cyborg 2 en Hackers.

Jamie Lee Curtis (Onafhankelijkheidsfactor 9)

De dochter van levende legendes Tony Curtis en Janet Leigh is zowat het schoolvoorbeeld in deze categorie. Na een korte televisiecarrière brak ze door met haar rol in de horrorklassieker Halloween. Ze ging dan nog even verder in het genre met films als The Fog, Prom Night en ten slotte ook Halloween 2. Het leverde haar de bijnaam ‘Scream Queen’ op. De typecasting nabij ontpopte ze zich midden de jaren ’80 tot een comédienne in Trading Places en A Fish Called Wanda. Drie jaar geleden keerde ze echter terug naar het horrorgenre met Halloween: H20. Op dit moment werkt ze de opnames af van Halloween: The Homecoming.

Kate Hudson (Onafhankelijkheidsfactor 7)

Even zag het ernaar uit dat ze dit jaar met een oscar naar huis mocht gaan voor haar rol in de film Almost Famous. Daar stak Marcia Gay Harden echter een stokje voor met haar vertolking in Pollock. Toch gaat het goed met de dochter van Goldie Hawn en stiefvader Kurt Russell. Na een aantal pijnlijke flops mocht ze Liv Tyler het hof maken in de komedie Dr. T and the Women van Robert Altman. Niet veel later kreeg ze de rol van band aid Penny Lane in de rockfilm Almost Famous nadat Sarah Polley op het laatste moment had afgehaakt. Binnenkort staat ze dan weer aan de zijde van Wes Bentley en Heath Ledger in Four Feathers van de Pakistaanse filmmaker Shekhar Kapur.

Jessica Capshaw (Onafhankelijkheidsfactor 5)

Veruit de minst bekende kop in dit charmante gezelschap. Wie op kerstavond aan tafel zit met Kate Capshaw en stiefvader Steven Spielberg mag in dit lijstje evenwel niet ontbreken. Temeer omdat ze haar eerste rollen had in films waarin niet toevallig mamma een hoofdrol speelde. Een stoomcursus acteren aan de Royal Academy of Dramatic Arts in Londen leverde haar uiteindelijk ook een rol op in de Amerikaanse comedyserie Odd Man Out. Deze zomer is ze op eigen krachten te zien naast Denise Richards in de puberale horrorfilm Valentine. Opvallend is dat Jessica vooralsnog het enige kind van de vermaarde filmmaker is met een aantal films op haar naam.

Sofia Coppola (Onafhankelijkheidsfactor 3)

Hoewel ze onlangs nog te zien was in The Phantom Menace, heeft de dochter van Francis Ford Coppola weinig ambities om voor de camera plaats te nemen. Haar vertolking in het derde deel van The Godfather – in het eerste deel was ze nog een zuigeling – werd dan ook op hoongelach onthaald. Na een nog kortere carrière als kostuumontwerpster blikte ze twee jaar geleden haar regiedebuut The Virgin Suicides in. De film werd niet geheel onverwacht geproduceerd door American Zoetrope, het productiehuis van papa. Ook het regiedebuut van Roman Coppola is ondertussen gefinancierd door de pater familias.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content