21.00 – VT4

Hoewel CSI: Miami nauwelijks kan tippen aan het origineel CSI, hebben we toch altijd een uitstekende reden om te kijken: de blonde Emily Procter, die gestalte geeft aan de wapenexperte Calleigh Duquesne en zo bewijst dat de combinatie ‘vrouwen en pistolen’ qua erotische uitstraling nog altijd moeilijk te kloppen is.

Voor je aan ‘CSI: Miami’ begon, heb je een tijdlang meegespeeld in ‘The West Wing’. Jij hebt dus twéé keer een heel jargon onder de knie moeten krijgen.

Emily Procter: Dat viel eigenlijk wel mee: ik denk dat ik voorbestemd ben om ambtenaar te worden. Ik had het vooral lastig met het ritme in CSI: Miami. The West Wing gaat heel snel en mijn personage (Ainsley Hayes; nvdr) was dan nog eens extra vinnig. Terwijl het in CSI: Miami vooral belangrijk is dat je heel stil en bedachtzaam voor je uit kan staren.

Met je lange blonde haren en chique kleren moet je een van de meest glamoureuze wapenexperts ter wereld zijn. Krijg je nooit opmerkingen van echte onderzoekers over je look?

Procter: Soms, maar ik heb mijn antwoord klaar. Jennifer, de wapenexperte in Miami waarbij ik research heb gedaan, is veel mooier en stijlvoller dan ikzelf. Het eerste wat ik zei tegen haar was: ‘Waar heb je die prachtige broek vandaan gehaald?’ (lacht)

Hm, de geruchten dat je meer dan 200 paar schoenen hebt staan, zullen dus niet gelogen zijn.

Procter: Ik heb geen idee waar je het over hebt (lacht). Wat kan ik zeggen: ik hou van schoenen. Net als Imelda Marcos, ja. Trouwens: toen ik bij The West Wing begon, wou ik een prachtige antieke lamp kopen waar ik al jaren een oogje op had. Ik ging de winkel binnen en de bediende zei: ‘Weet je van wie die lamp nog geweest is? Imelda Marcos!’ Ik heb ze toch maar laten staan.

Je hebt een diploma journalistiek. Waarom heb je daar nooit iets mee gedaan?

Procter: O, maar ik ben journaliste geweest. Ik ben begonnen als weermeisje bij een plaatselijk station en daarna heb ik een tijdje reportagewerk gedaan. Ik weet nog dat ik voor een van mijn eerste opdrachten een stuk moest schrijven over een moordpartij op kerstavond. Ik dacht toen: deze job is niets voor mij, veel te gruwelijk. (lacht) Nog een bewijs dat je niet kunt ontsnappen aan je lot.

Heilige-koeienleed Reportage over de duizenden heilige koeien die rondlopen in de Indiase hoofdstad New Delhi (20.10 – Canvas).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content