Als nieuwe rubriekgast in Zomer 2007 (Eén, ma-do omstreeks 22 u) komt Mieke Mievis elke woensdag het mysterie van de lichaamstaal ontsluieren. Heeft de vaak aanbeden seksuologe er een handje van weg om mannen verliefd op haar te laten worden?

Krijg je ook buiten je beroep mensen makkelijk aan de praat over hun dromen en hoop?

Dit kan misschien pocherig klinken, maar ik krijg achteraf vaak de opmerking: ‘wat ik jou allemaal niet verteld heb’. Dat is waarschijnlijk omdat ik meestal de juiste vraag stel op het juiste moment en ook echt luister: ik onderbreek niet, ben zichtbaar geïnteresseerd en vel geen oordeel. Een vraag die ik vaak stel is ‘als je in de tijd zou kunnen reizen, wat zou je dan ongedaan maken en wat zou je graag herbeleven?’. Wat ik zelf zou antwoorden? Doorgaans slaag ik erin om de rollen om te draaien. (lacht)

Ben jij doorgaans degene die het gesprek beëindigt om de ander naar meer te laten verlangen?

Ik zal dat doen als alles gezegd is. Al de rest zijn spelletjes en daar hou ik niet van. Ik wil duidelijkheid. Ik ken zo iemand die er altijd in slaagt dat spelletje te spelen, verschrikkelijk! Die gooit eerst een visje uit en als je toehapt, krijg je zo’n vaag antwoord. Op een moment zeg ik ‘dit is niet meer tof, ga je gang, maar dan zonder mij’. Dan reageren ze altijd heel verwonderd.

Let je erop dat je jouw exen niet te veel ter sprake brengt?

Ik zal er zelf niet over beginnen, maar ga er ook niet angstvallig over zwijgen. Mijn exen zijn nu eenmaal een deel van mijn verleden en ze behoren doorgaans nog steeds tot mijn vrienden. Dan vind ik het logisch dat je erover vertelt. Met elke ex deel je toch ook mooie herinneringen? Ik vind het jammer dat sommige mensen dat wegsmijten.

Als je geen relatie hebt, spreek je dan vaak met verschillende mannen af?

Voor ik aan mijn huidige relatie begon, ben ik een jaar single geweest en heb ik toch met vijf tot tien verschillende mannen afgesproken. Maar daar heb ik een punt achter gezet toen ik voor de zoveelste keer merkte dat de man in kwestie al een relatie had. Bij de laatste heb ik zelfs tijdens het voorgerecht mijn jas gepakt. ‘In een relatie nog met iemand anders afspreken moet toch kunnen’, vonden zij, maar daar ben ik het niet mee eens. Als je mij wil, moet je helemaal voor mij gaan.

Laat je het volop merken wanneer je op iemand verliefd bent?

Ja jong, meteen tegen 300 kilometer per uur, boem patat. Als ik het zitten heb, dan echt wel zwaar. (lacht) Mijn vriend en ik zijn al na tien dagen gaan samenwonen, we wilden niet meer alleen naar huis. Er is toch niets zaliger dan beantwoorde liefde? Anders zou ik mij heel onzeker voelen – daarom zegt een affaire me niets. Dat brengt zoveel twijfels mee dat ik het maar verloren tijd zou vinden. Mijn vriend en ik hebben al zoveel werk dat ik onze tijd samen gebruik om hem in de hemel te brengen. (lacht)

Je hebt blijkbaar 49 procent aanleg om mensen verliefd op jou te doen worden. Overkomt je dat vaak?

Oef, dat resultaat maakt van mij toch niet de grote verleidster. Het is eigenlijk nog maar twee of drie keer gebeurd dat een man me vertelde dat hij verliefd op me was. Vaak hoor ik dat maar achteraf, en dat is wel eens van ex-cliënten. Ergens is dat ook logisch. Als je wekelijks met iemand over intieme dingen praat, kan je daar gevoelens aan koppelen. Therapeuten wordt dan ook geleerd om geen aanleiding te geven. Zelf hou ik sowieso duidelijk de boot af.

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content