Wekelijks presenteert VJ Karoline Kamosi ‘Braveau Clouseau’ (do 17.30 – JIMtv), als Leki staat ze op de TMF Awards (za 20.00 – TMF) en tussendoor neemt ze in de VS ook nog een nieuwe plaat op. Leeft Karoline uit een koffer?

Waar verblijf je in het buitenland het liefst: in een decadent luxehotel of een goedkope maar propere bed & breakfast?

Mij is het om het even, ik heb niet veel nodig om tevreden te zijn. Als ik voor JIM naar press junkets moet, beland ik wel eens in luxueuze hotels, waar ze je met zo’n karretje ontbijt op bed en al komen brengen. Leuk, maar ik zou er niet zelf voor betalen. Het strafste waar ik ooit gelogeerd ben, was zo’n hypermodern hotel. Voor een interview met Britney Spears nog wel. Die kamers waren heel spacy. Ik dacht eerst per ongeluk in een leeggemaakte kamer beland te zijn. Bleek alles achter automatisch bewegende muren te zitten!

Wat lijkt jou een verschrikking: helemaal in je eentje in een wereldstad rondlopen, of met een volle bus op vakantie gaan?

Toch dat tweede. Ik ben ooit wel eens enkele dagen met zo’n bus iets gaan bezoeken en dat ging me niet zo goed af. Ik ben nogal gesteld op mijn vrijheid en doe de dingen liefst in mijn eigen tempo, en dat ligt blijkbaar iets hoger dan gemiddeld. Met alleen zijn heb ik geen enkel probleem. Op hotel of restaurant, ik hou me altijd bezig. Wandelen in Central Park met al die tamme eekhoorns, heerlijk. Heimwee is me ook vreemd, tenzij het tijd is om te vertrekken: dan wil ik opeens zo vlug mogelijk weg zijn.

Stel, je maakt je baas wijs dat je ziek bent. Wat doe je met dat plotse dagje vrij?

Maar ik doe zoiets helemaal niet! (lacht) Daar heb ik het veel te druk voor. Ik zou zo’n dagje wel kunnen gebruiken om eens af te spreken met mijn vrienden want dat is al veel te lang geleden. En met de jaren lijkt dat steeds erger te worden. Ik ben bezig met opnames voor een nieuw album, we hebben een huis gekocht waarin we bezig zijn … Maar mijn leven bestaat uit zoveel leuke dingen dat ik er soms echt bij moet stilstaan: ‘Hé, da’s mijn job.’ Mijn verloofde is ook mijn producer, dus thuiskomen betekent voor ons niet dat het werk ophoudt. Hij neemt zijn gitaar, ik begin er een tekst bij te bedenken… En dat terwijl we dringend ons huwelijk eens zouden moeten plannen.

Als je gaat eten, is dat in de hipste restaurants of heb je zo je vaste plekjes?

Daarin ben ik een heel vreemde. Als ik iets leuk vind, ga ik daar helemaal in op. Zo ben ik het laatste half jaar minstens een keer per week bij mijn favoriete Thai in hartje Antwerpen geweest, telkens voor rundvlees in rode curry-kokossaus. En sinds kort heb ik mijn favoriete Italiaan, Al Dente, herontdekt voor grote gamba’s in lookboter. Hetzelfde heb ik met muziek.

De computer noemt je ‘easy going’: je laat alles op je afkomen want reizen is op de eerste plaats ontspannen.

Mocht mijn verloofde dat horen, hij zou luidkeels protest aantekenen. Eigenlijk ben ik altijd zoals jij nu omschrijft, maar net op onze allereerste gezamenlijke vakantie op Kreta deed ik andersom. In plaats van uitslapen wou ik van alles gaan bezichtigen omdat ik het anders zonde van de tijd zou vinden. Uiteindelijk is daar niet veel van in huis gekomen en zijn we hoop en al twee keer uit dat grote vakantiecomplex gekomen. Om een muziekwinkel te gaan zoeken nog wel. We hadden de gitaar thuis gelaten omdat we ons nog zo hadden voorgenomen eens niet met muziek bezig te zijn. IJdele hoop, zo bleek.

Wat voor reiziger bent u? Ga het na op www.blogthings.com/whatsyourtravelpersonalityquiz

Door Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content